Odeća i nakit za svaki horoskopski znak


Blizanci vole sportski stil i trebalo bi da izbegavaju bisere, žene Lavovi nose haljine i nakit od zlata, Strelčevi preferiraju lepršave modele i safari stil, Jarčevima tirkiz donosi novac.
 


OVAN
Prilično ste zahtevni i izbirljivi kada je u pitanju izbor odeće. Vašem vatrenom temperamentu pristaje crvena, a smiruju vas ljubičasta i crna boja. Odlično vam stoji sportska odeća, baš kao i večernje haljine, i naravno farmerke koje rado nosite i do poznih godina.
Nakit: Dijamant, cirkon, safir i rubin su drago kamenje kao stvoreno da štiti predstavnice vašeg znaka. Oniks, opal i lapis lazuli najbolje vas smiruju, posebno kada ste u sukobu sa autoriterima.

BIK
Za vas vredi izreka: malo ali probrano. U svilenom kimonu ispod kojeg imate samo veš od čipke, vi zračite istinskim seksepilom. Haljine cvetnog dezena sa dubokim dekolteom ističu vašu erotsku senzualnost. Vaše boja su zelena, smaragdno zelena, roze, svetloplava.
Nakit: Prsten sa smaragdom i žadom na domalom prstu, donosi vam sreću, posebno u ljubavi. A kada ste tužni, razočarani ili imate želju da nekome vratite „milo za drago“, smiriće vas safir, amazonit, tirkiz ili akvamarin. Malahit vas štiti od ljudi koji vam ne misle dobro.
 
BLIZANCI
Volite sportski stil, komotnu odeću, bermude, sandale, lagane sakoe, farmerke, velike šešire, komplete od pamuka i lana u sivoj, srebrnasto sivoj, bledo žutoj i boji zemlje. Kada poželite malo ekstravagancije, vaše odevne kombinacije možete da upotpunite odgovarajućim ekstravagantnim nakitom, narukvicama i naočarima za sunce.
Nakit: Nosite žuti safir, ako želite da delujete mlađe, a aleksandrit i slonovaču ako želite da ostavite utisak ozbiljnosti. Ukoliko imate ljubavnih problema, smiriće vas ćilibar, topaz, opal, ametist ili žad. Zbog osetljivog nervnog sistema, izbegavajte bisere.
 
RAK
Najbolje vam pristaju elegantni klasični krojevi odeće, naročito svilene haljine, bela i sve nijanse plave, boje koje naglašavaju vašu ženstvenost ali i privrženost domu i porodici.
Nakit: Pravi izbor za vas su akvamarin, safir, biseri i srebro, metal pod uticajem Meseca, vladaoca vašeg znaka. Mesečev kamen, gorski kristal i rubin donose vam novac i samopouzdanje. Bisere treba da nosite u večernjim satima, a ako se posvađate sa partnerom, smiriće vas oniks.
 
LAV
Potrebno vam je malo da biste istakli ono što je najbolje na vama. Sama vaša pojava već je dovoljna, a najbolje se osećate u haljinama. Volite da budete primećeni, pa volite i takvu odeću, atraktivnu, kvalitetnu, sa upadljivim detaljima, a od boja zlatnu, crnu, žutu, narandžastu.
Nakit: Zlato je vaš vladajući i srećan metal, za mlađe pripadnike znaka dijamant i cirkon, zatim tigrovo oko i rubin, a nakit koji najviše volite da nosite su atraktivne minđuše i lančić oko nožnog članka. Slonovača protkana zlatnim nitima daje vam moć i harizmu. Na vaše dobro raspoloženje utiču Mesečev kamen, akvamarin i rozenkvarc, a protiv finansijskih briga malahit.
 
DEVICA
Uvek birate kvalitetnu odeću i obuću od najfinije kože, elegantne tašne po mogućstvu od nekog reptila, klasične „šanel“ kostime, elegantne kišne mantile postavljene krznom. Volite materijale od svile i satena koji na vama još više dolaze do izražaja, naročito ako su tamnozelene, terakot, petrolej, boje starog zlata
Nakit: Zeleni safir, žad, zeleni turmalin, akvamarin, biseri, vraćaju vam izgubljenu energiju, a ako imate novčanih briga, crni biseri ili hematit mogu da "prizovu" novac, a prsten sa granatom - ljubav. Ćilibar, žad, opal, žuti topaz blagotvorno deluju na vaš nervni sistem.
 
VAGA
Sve što obučete mora da bude u „službi“ vaše ženstvenosti pa volite otmenu odeću, izrađenu od finih, mekanih materijala, koja prati liniju vašeg tela i cipele sa visokom štiklom. Često ste ekstravagantno obučeni i u sred dana, volite šešire i rukavice. Pristaju vam uglavnom svetlije boje, bela, žuta, svetloplava, roze, narandžasta i svetlozelena.
Nakit: Svetlozeleni ili svetoloplavi turmalin i rozenkvarc daju vam samopouzdanje i u poslu i u ljubavi. Svetlo roze turmalin, safir, ćilibar, cirkon i dijamant mogu da vam pomognu da prevaziđete emotivne krize.
 
ŠKORPIJA
Bordo plišana ili mala crna, seksi haljina, sa resama, mini ili dugačka sa razrezom, dubok dekolte, crna čipka, modeli su u kojima se osećate potpuno škorpionski, svoji i zavodljivi. Pored crne, omiljene su vam i druge tamnije boje, teget, tamno braon, bordo, tamno zelena.
Nakit: Crni biser, hematit, tamnocrveni turmalin, crveni topaz učiniće svoje mada vama retko kad nedostaje samopouzdanje. Rubin i dijamant donose vam novac. Beli opal, biseri i akvamarin vas smiruju i opuštaju.
 
STRELAC
Lepršavi krojevi i modeli, safari stil, sportska odeća neutralnih boja, hipi izgled karakteristika su vašeg stila oblačenja. Volite komotnu odeću neformalnih krojeva u kojoj se u svakoj prilici osećate udobno i velike tašne preko ramena. To se dosta razlikuje od vaše garderobe za večernje izlaske, elegantnih dugih haljina. Obožavate plavo tirkizne nijanse, boje peska, plavu boju, naročito za dnevne kombinacije u kojima delujete nonšalantno.
Nakit: Žuti safir, slonova kost, cirkon, žuti opal, smaragd i tirkiz donose vam samopouzdanje i sreću na putovanjima. Tigrovo oko povoljno utiče na vašu finanasijsku situaciju. Smiruju vas safir, turmalin, peridot i žad.

JARAC
Volite elegantne komplete, uglavnom sa pantalonama, večnu malu crnu haljinu, velike svilene šalove, a kimono je jedan od vaših omiljenih kućnih komada odeće. Vaše boje su teget, srebrnosiva, ciklama, boja crnog vina.
Nakit: Oniks, tirkiz i granat dobro utiču na vas, kao i rubin, malahit i hematit koji vam pomažu u borbi protiv stresa. Novac će vam doneti tirkiz, crni biser i rodonit. Žad, smaragd i zeleni safir povoljno utiču na vaš nervni sistem.
 
VODOLIJA
Vaši omiljeni odevni predmeti su blejzer i pantalone, zatim farmerke, volite i hipi stil sa mnogo drvenih i metalnih ukrasa, čizme. Dobro se osećate u odeći plave, zelene, tirkizne i crne boje.
Nakit: Dragi kamen ljubičaste boje ametist, tirkiz, akvamarin, bledoplavi turmalin, oniks štiti vas na poslu a ljubičasti safir vam pomaže u ljubavi. Mesečev kamen, ćilibar i slonovača povoljno utiču na vaše osetljive nerve.
 
RIBE
Kada birate i kupujete odeću, nećete uzeti ništa što ne zadovoljava vaša dva osnovna kriterijuma, udobnost i estetiku. Volite ženstven stil u odevanju, svilene haljine, plišane komplete, prijatne materijale koji ne iritiraju kožu, lepe cipele, lakovane, od reptila. Odlično se osećate u svim nijansama plave boje, ljubičaste, tirkizne.
Nakit: Samopouzdanje vam daju beli biseri, lapis lazuli, poludragi kamen ametist i dragi kamen plavo zelene boje - akvamarin. Ako nosite crne bisere, opal i crveni opal, to će osim na vaš zanosni izgled uticati povoljno i na vašu finansijsku situaciju. Žad, malahit, akvamarin i ćilibar mogu da ublaže vašu ljutnju, naročito prema partneru. 

 Izvor:http://zena.blic.rs