Godišnji horoskop za 2016. godinu

Godišnji horoskop za 2016. godinu


OVAN: VELIKI PLANOVI TRAŽE VELIKA ODRICANJA
POSAO: ENTUZIJAZAM USTUPA MESTO REALNOSTI
Osetili ste kada se Saturn smestio u vama srodnom znaku Strelca, to je bilo krajem leta 2015. Nedovršene planove oko vašeg obrazovanja, unapređivanja znanja,usavršavanja poslovanja, sada konačno, morate dovršiti. Vlasnici privatnih firmi, naročito onih koje se bave uvozom i izvozom i posluju sa inostranstvom, su suočeni sa ozbiljnošću standarda i trudom da unapredite i prilagodite svoje poslovanje. 2016.godina u vaš život unosi mnogo mogućnosti i dinamike, ali i zahteva mnogo discipline, posvećenosti, strpljenja i detaljnog rada.
Januar će doneti svim zaposlenima u državnim institucijama zebnju i strah da ne ostanu bez posla, naročito od 9.januara, kada retrogradni Merkur sa poslednjeg stepena Jarca, najavi završetak jednog poglavlja vašeg poslovnog života. Kako ništa nije uzalud kako se samo čini na prvi pogled, od vas se već tokom februara, ako želite, ili trebate, očekuje da započnete lični posao koji biste, preko prijatelja i interneta, uspešno započeli posle 15., a još bolje 18.januara. Izuzetno dobro će poslovati informatičari i električari.
Sjajna konjukcija Sunca i Merkura u vašem znaku, u trigonu sa Marsom u Strelcu posle 23.marta, doneće zaposlenje onima koji ga očekuju u inostranstvu, naročito u zemljama engleskog i nemačkog govornog područja. Sportisti će nizati uspehe, a mnogi i dobiti ponude koje su sanjali. Više novca čime god da se bavite očekuje vas u aprilu oko 6. I tokom većeg dela maja, tačnije sve do 21.maja. Ovo je dobar period za bankare, ekonomiste i finasijske savetnike.
Na odmor planirajte da idete tokom juna, ili septembra, jer će ceo juli i avgust doneti mnogo posla i proširenje rada svima koji se bave uslužnim delatnostima, kao što su trgovina, ugostiteljstvo, turizam, škole stranih jezika, transport, medijski rad, umetnička zanimanja.Najveću prekretnicu osetićete posle 10.septembra, kada Jupiter uđe u Vagu, jer ćete se tada morati opredeliti između svih dvoumljenja i ozvaničiti vaše usmene dogovore, ili se  odlučiti za posao na kojem ostajete.Izbegavajte konflikte  i spominjanje otkaza, naročito u trenucima impulsivnih reakcija, jer bi se to moglo i desiti, naročito u periodu od 1.do 8.oktobra.
Novembar i decembar opet donose više novca, što je taman kada su već i praznici na vidiku. Ukoliko ste prethodnih meseci donosili dobre odluke i bili analitični i realni pri proceni šta gubite i dobijate, sada samo možete biti veoma zadovoljni , jer ćete na kraju 2016. Imati više novca i samopouzdanja, nego na početku ove godine. Možda ste morali da se odreknete nekih saradnika, da preimenujete delatnosti, da preuredite svoj rad, ali će i dati željene rezultate. Realnost ustupa mesto entuzijazmu bez pokrića, a marljiv rad, hroničnom nezadovoljstvu poslom.
LJUBAV: STAĆETE NA LUDI KAMEN
ON: NEŽNE REČI IMAJU VEĆU SNAGU OD MAČO IZJAVA
Imali ste tešku godinu 2015. Na vašem polju ljubavi vlada konfuzija, jer ste verovatno zbunjeni odlukom da li da slušate razum, ili srce. Ukoliko ste se zaljubili, pa razočarali, to nije zato što ste našli pogrešnu osobu, nego što ste imali prevelika očekivanja. Ova godina od vas traži da mislite na recipročnost vaših postupaka i reči, da očekujete samo ono što i sami dajete i da ne činite ono što ne želite da vam čine. U toku februara ćete se verovatno zaljubiti u osobu iz kruga prijatelja, ili ćete naći ljubav preko interneta. Posebno obratite pažnju na period između 15. I 29.februara.
Od 7.aprila ćete započeti, ili poboljšati vezu kakvu ste i smatrali da vam je potrebna.Tada je vrlo važno da budete taktični , da svojoj voljenoj zaista pokažete koliko vam je stalo do nje i da ne budete željni dokazivanja svoje muškosti, nego razumevanja njene ženstvenosti. Usamljeni će imati sjajnu ljubavnu priču sa osobom koju dugo volite, ali niste bili sigurni kako da se ponašate i šta da uradite.
Juli, posle 23.donosi strast i romantiku i mnogo šansi da najzad ulepšate život sebi i osobi pored vas.Ono što ste započeli tokom leta, može lako prerasti u šansu za brak posle 10.septembra. Moguće je osetite toliko jaku želju da provedete ostatak života sa osobom sa kojom ste započeli neobaveznu vezu tokom leta, a vaši prijatelji su mislili da je to samo letnja avantura. Oktobar će doneti željena pomirenja i oproštaje onima koji su iz nekog razloga izgubili ljubav svog života, a decembar konačno mir, posle mnogo velikih i burnih dešavanja na polju ljubavi. Većina onih koji su mladi i žele potomstvo, može planirati naslednike u periodu od novembra do decembra 2016.godine.
ONA: ENERGIJA KOJA SE NE MOŽE ZABORAVITI
Za razliku od muških pripadnika znaka, vi ste bili uskraćeni za dosta toga na ljubavnom planu. Sada se u najmanju ruku osećate kao da vam je dosta promašenih očekivanja i nadanja. Treba vam mnogo više od snova o dobroj vezi. Ova, dolazeća 2016.godina, za vas, drage Ovnice je pripremila niz iznenađenja. Tako su velike šanse da dobijete udvarače na poslu, a da se na radi samo o poenu više u očima drugih kolega, nego o stvarnoj privlačnosti, saznaćete veoma brzo.Snešno je da možete imati sjajnu priliku za vezu dok idete kod lekara, frizera, kozmetičara ili tek u restoran da popijete kafu u pauzi, već na kraju januara i čitavog februara.
Posle 7.aprila, pripremite se vi koje stalno kukate da ne nailazite na pravog, jer ona veza koju sad započnete, može se krajem avgusta pretvoriti u romantičnu prosidbu, a posle 10.septembra u brak. Ne oklevajte da prihvatite osobu koja je baš po vašoj meri, jer život retko donosi više ovakvih prilika.Naravno, uvod u sve ovo počinje još u julu, kada će i najzaposleniji među vama, imati želje i vremena za ljubav. Ne budite impulsivni  i nestrpljivi, što baš i nije lako kada je vaš znak u pitanju, jer ćete biti prezadovoljni  koliko ste tolerantnu i profinjenu osobu pronašli.
U oktobru dajte šansu osobi koja je pokvarila romansu sa vama iz sasvim glupog razloga, pa se sada iskreno kaje. Prepoznaćete iskrenost, jer  neće biti velikih obećanja, nego pogleda koji govore više od hiljada reči. Samo najuvređeniji među vama će i dalje teško oprostiti ono što im je pokvarilo veru u ljude i budućnost. Ipak, pokušajte.Izvesno je da ćete pleniti šarmom i energijom i grejati srce voljenoj osobi tokom decembra 2016. Sredinom decembra, može vas obradovati trudnoća,bila planirana, ili baš i ne.
ZDRAVLJE: POSVETIĆETE VIŠE PAŽNJE SVOM ZDRAVLJU
Jupiter u šestoj kući govori da ćete ove godine veću pažnju pokloniti svom zdravlju. Otići ćete ponekad kod lekara čak i kada stanje nije hitno i urgentno.Jedino na šta treba da obratite pažnju su upale mokraćnih puteva i bešike, tokom januara, naročito ako su dame u pitanju, kao i brižljivo odabrana hrana koja će gospodi povećati krvni pritisak ali i kilažu tokom avgusta. Bićete zainteresovani za alternativno lečenje i preventivu koja se zasniva na poštovanju pravila zdrave ishrane, pijenju biljnih čajeva i dovoljno kretanja.
BIK: IZAĐITE IZ USTALJENIH PRAVILA
POSAO: KREATIVNOŠĆU DO MATERIJALNE SIGURNOSTI
Ako morate da birate između neobaveznih, kreativnih zanimanja i sigurnog posla, iazbrali biste ovo drugo. 2016.godina od vas traži upravo suprotno, jer sam njen početak, daje veliki koncentraciju planeta u zemljanim znacima, među kojima je najznačajniji Jupiter u Devici, pa zatim Sunce i retrogradni Merkur, sa Plutonom u Jarcu. To znači samo jedno, dajte svojim idejama na volju, uključite osobe koje su vam drage u poslove koje radite, radite ono što volite. Učite od najboljih, verujte u dugoročne ciljeve...
Februar će doneti mere štednje i opreza kada je trošenje u pitanju, a moraćete i ozbiljnije da se pozabavite odnosom sa pretpostavljenima, ili osobama od ugleda i funkcije. Tako, ako ste se zamerili sa nekim ko vam sada može mnogo pomoću u karijeri, budite samokritični i priznajte svoju grešku. Mart je doličan mesec za vas, jer možete dobiti veliku pomoć prijatelja, od 6., a najviše od 13.marta.
Može se desiti da se preko prijatelja zaposlite, ili započnete privatni biznis sa prijateljima sa kojima ste odavno želeli da sarađujete. Godišnja vladavina vašeg znaka od 21.aprila doneće stabilnost bankarima, kuvarima i ugostiteljima, cvećarima, kozmeričarima, frizerima, ekonomistima, a od 1.maja imaćete i poveliki porast priliva na računu.
Značajnija dešavanja tokom leta  biće bitna samo za one koji se bave sezonskim poslovima vezanim za leto, a to su poljoprivrednici, voćari i povrtari, građevinski radnici na svim nivoima, zaposleni u turizmu, jer će im prva polovina jula doneti dobru zaradu i nova proznanastva. Pripremite teren za najvažnija poslovna dešavanja posle 6.avgusta, jer ćete posle 26.avgusta rešiti ključna pitanja vezana za status, posao i novac.Septembar i oktobar je odličan ako ste mlađi i tražite posao, jer ćete imati mnoštvo prilika za zaposlenje.
Kada novembar najavi kraj 2016.godine, znaćete da li ste je dobro iskoristili. Ako ste sledili putokaze da ove godine izađete iz ustaljenih, ali ne i dobrih pravila i pokušali da budete inovativni, vi ćete ovu godinu dočekati presrećni i zadovoljni  ishodom svih vaših napora.Ukoliko ste imali „siguran posao“ koji je bio sve osim mateijalne sigurnosti tokom ranijih godina i 2016.to promenili u posao koji vam omogućava da napredujete u svakom smislu, od sticanja novih veština, do više novca na računu, ali i povezivanja sa kolegama širom grada, države, a zašto ne i sveta, onda ćete kraj decembra 2016.dočekati ispunjeniji, nego svih prethodnih godina.
LJUBAV: PRIČAJTE O LJUBAVI
ON: SUVIŠE DOBRA DA BI BILA ISTINITA?
Svake godine do sada ste se nadali da ćete sresti ljubav svog života, jer niste od onih koji mnogo uživaju u promenama i broju veza, više volite jednu, a vrednu.Sve je to nekako prolazilo u stilu „idi mi, dođi mi“, do početka 2016.kada vas je preplavila strast prema osobi koju ćete upoznati  u  prvih nedelju dana januara. Ona je u isto vreme tako tačna, tako dobro pogodi vaše želje, prefinjena i uredna, pametna, a nenametljiva, da se počinjete pitati da li ćete se probuditi i shvatiti da ste je sanjali.
Ne odustajte od ove šanse ni tokom februara kada se planete budu kretale znakom Vodolije, a vama budu  donele rascep između želje za slobodom i želje da budete u ovoj vrlo sigurnoj vezi.Oni koji su već imali prekide, ili svađe, u peridu od 14.do 29.februara, mogu prekinuti vezu, jer će shvatiti da je bolji dobar raskid od loše veze. I bolje je da učinite tako, jer već posle 13.marta, Venera vam se osmehuje i nudi vam, uz podršku blagotvornog Jupitera u Devici, ljubav kakvu ste dugo priželjkivali.
Ne treba da očekujete da će vas partnerka razumeti  pogledom, niti da je ona stvarno drugi deo vaše duše, budite srećni što ste u dobroj vezi i što možete napredovati u zajedničkom razumevanju.Pričajte o svemu što vas preokupira, recite šta vam to znači u ljubavi i koliko vam je ona važna. Ispričajte joj i svoje tajne želje i svoje sumnje i ono što vas u pogledu ljubavi plaši. Kada od 10.septembra, Jupiter uđe u znak Vage, sa kojim delite vladajuću planetu, Veneru, bićete svesni da ste ove godine verovatno uspeli da probijete svoje uobičajene barijere i da ste se u pogledu osećanja otvorili, više, nego ikada do sada. Novembar obiluje strastvenim trenicima, kao iz holivudskog scenarija, nešto slično filmu „Devet i po nedelja“, jer hrana i ljubav su tako „bikovski „spoj. Uživajte u ovim trenucima za pamćenje.
ONA: PREPOZNAVANJE PRAVOG
Za vas astrolozi kažu da ste među najlepšim i najsenzualnijim znacima, prate vas pogledi koji govore da vas žele za sebe, ali se vi iz nekog razloga, teško odlučujete za jednu vezu. Tako je vrlo lako moguće da početak 2016. , naročito posle 6.januara, provedete u preispitivanju odluke koju vezu od dve mogućnosti želite. Da li da izaberete pristojnog momka iz komšiluka koga dugo poznajete, kao i celu njegovu porodicu, ili da gospodina tajanstvenog koga ste upoznali na žurci, upoznate bolje i date mu priliku. Ne vršite pritisak na partnera tokom februara, jer će dovesti do brzog prekida. Ne ljubomorišite uzalud, sve je u redu i ako ima ženskih prijateljica.
Mart je vaš mesec. Posle 13.marta, sve do kraja maja, bićete najzad zadovoljni. Ako ste mladi, to će biti prilika da prvi put uživate u stvarno dobroj vezi, ako ste stariji, biće vam drago da je nestala zasićenost i monotonija i da se osećate bolje i prijatnije, nego ikada do sada. Jedino na šta treba da obratite pažnju, jeste da u naletu entuzijazma i zanosa ne upadnete u vezu koja se već pokazala kao loša. Teško je promeniti osobu pored vas, možete više i kvalitetnije promeniti sebe i svoje stavove.
Za vas koji želite da ozvaničite svoju vezu i brinete da li vas partner skriva od porodice i prijatelja, pravo vreme je posle 6.avgusta, jer ćete imati prijatno iznenađenje u vidu javnog prikazivanja vaše veze. Budite skromni u očekivanjima i realni u tome da svi, pa i vi imate i mane i vrline. Septembar će biti sjajan mesec za započinjanje zajedničkog života, ili uređenje stana, organizaciju porodičnih aktivnosti i svega što vam mnogo znači. Stariji pripadnici znaka koji su već neko vreme pomalo nezadovoljni  situacijom u braku, ili vezi, baš će na zajedničkom odmoru, shvatiti da je vredno truda i nove šanse. Provedite nezaboravne trenutke u krugu ljudi sa kojima delite interesovanja i idite na neka lepa mesta za koja vas sve vežu lepe uspomene.
Novembar i decembar će biti iskričavi i puni uzbuđenja, naročito prva polovina novembra, a kako vatrani mesec može proći u vatrenim zagrljajima i poljupcima, ili vatrenim prepirkama, opredelite se za prvu varijantu i nećete zažaliti.
ZDRAVLJE: OSEĆAJTE SE MLAĐE
Umesto kukanja nad ogledalom i time kako ste ostarili, učinite nešto u vidu dijete i vežbanja da povratite svoju lepu figuru, ili bar povećate kondiciju i otpornost.Ne trošite novac na skupe preparate, bilo da su kozmetički ili lekoviti, jer vaš znak označava prirodu, pa nabavite literaturu i počnite da sami pravite kozmetička sredstva i čajeve koji vas mogu osvežiti. Dame neka obrate pažnju na moguće bolove u kičmi u septembru i preduhitre ih  laganim vežbanjem od marta, a muškarci bi trebalo da se u toku juna oslobode neke štetne navike za koju sigurno znaju da im ne prija već neko vreme.
BLIZANCI: SAVLADATI PREPREKE DO LIČNOG RAZVOJA
POSAO: SAKUPITE ENERGIJU U JEDAN FOKUS
Vaš znak jeste dualan, ali to ne znači da je za vas korisno da se večno dvoumite kojim putem u poslu da krenete. Saturn iz opozitnog Strelca od vas, pre svega traži ozbiljnost. Od januara ćete prispitivati vaše dosadašnje poslovanje. Posle 20., očekuje vas olakšanje u vidu priznanja da ste bili u pravu pri nekim odlukama i projektima.
Februar je odličan mesec za predavače, novinare, pisce, dizajnere, sve koji su u poslu povezani sa internetom i medijima, jer donosi ekspanziju vaših svežih ideja .U martu bi bilo bolje da se uzdržite od donošenja bilo kakvih odluka koje imaju veze sa promenom posla,jer se može desiti da ste imali sasvim pogrešnu procenu , pa da se razočarate.Jedini rizik je dozvoljen ako se bavite istraživačkim projektima, poslovima, ili turizmom. Tada budite spremni da prihvatite ponudu od firme koja može imati sedište u nekoj prekookeanskoj zemlji.
Tokom  poslednje nedelje maja, naročito posle 25., kada vašim znakom budu hodali Sunce i Venera bićete obradovani povećanjem zarade, ili naplatom za neki ranije završeni posao. Juni vas umesto razmišljanjima o odmoru, može iznenaditi sa mnogo poslova i dinamikom, kakva je vrlo retka u ovo doba godine. Na odmor je dobro planirati da idete u avgustu, jer će tada na vašem poslu zavladati zatišje.
Od 10.septembra ćete moći da realizujete svaku poslovnu ideju, a čak i ako ste bežali od potpisivanja ugovora, ili udruživanja, sada ćete baš to učiniti. To se odnosi na one koji su samozaposleni, umetnici su, ili rade od kuće. Sa Jupiterom u prijateljskoj Vagi, imaćete sjajan period I u finansijskom smislu sve do kraja godine.
LJUBAV: RENESANSA STARIH LJUBAVI
ON: PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI
Zanimljiva konjukcija Saturna i Venere u vašem polju ljubavi već 9.januara najavljuje početak jedne jako zanimljive godine u kojoj ćete  ljubav shvatiti zaista ozbiljno. Vreme je da se pozabavite statusom vaše veze, promenite okolnosti I propuste koji su smetali harmoniji u vašem braku i učinite sve da vaša porodica prosto procveta tokom prva dva meseca 2016.godine.
Sledeći dobar period je april, a najbolji  čitave godine je posle 25.maja i celog juna, kada će usamljeni imati sjajne šanse za nova poznanstva, a ta poznanstva mogu biti početak jedne odlične veze.Oni koji su imali prekid, ili važne razmirice u braku, ili dugoj vezi, sada će moći da se pomire, naročito ako, vi dragi muški Blizanci budete priznali svojim damama koliko vam znače I prihvatili ono što one od vas očekuju.
Tokom jula I avgusta se uzdržite od avantura, bile one letnje, ili ne I nikako ne pokušavajte da uđete u paralelne veze. Ne brinite, posle 10.septembra, sve će doći na svoje mesto I vi ćete biti prezadovoljni razvojem događaja na emotivnom planu.Dajte mašti I romantičnim osećanjima na volju I potrudite se da zaista učinite sve za one koje najviše volite. Budite srećni što imate osobu koja vas voli I ne dovodite u pitanje svoja obećanja.
ONA: SPREMNA ZA SLEDEĆI KORAK
Iako ne volite da se previše bavite organizacijom zajedničkih porodičnih I prijateljskih aktivnosti, nego da sve bude spontano, tokom januara, već posle 10., a naročito 27., I sve do pred kraj februara, nekako ćete stalno vi biti ta koja treba da organizuje zabave, ili neke društvene događaje. Ne brinite, u tome ćete zablistati, a vašem emotivnom partner će imponovati kada shvati kakvu sposobnu ženu ima pored sebe.
Drage dame Blizanci treba da nauče da oproste posle 6.aprila,jer vam dotični gospodin, još uvek mnogo znači. Pa tako, ako niste izdržali iskušenje Saturna u Strelcu, a vašoj kući partnerstva, I vaš brak je došao u pitanje, prihvatite inicijativu vašeg voljenog da se pomirite. Neće to biti na kratke staze, biće vam jasno već posle 25.maja, a tek kada odete na zajedničko letovanje, ili bar nezaboravan izlet  polovinom juna, znaćete da ste ispravno odlučile.
One koje već dugo čekaju pravog muškarca, ili su pokušale da ga nađu u onima koje su upoznale, posle 10.septembra, a naročito tokom oktobra će ga I pronaći. To će biti takav sklad u komunikaciji, da rečenicu koju vi počnete on može zabršavati I obrnuto. Kraj godine, posle 10.decembra, može biti osetljiv period, jer ćete se osećati zapostavljeno, zbog mnogo partnerovih obaveza, budite strpljive I tolerantne I završićete jednu divnu emotivnu godinu sa osmehom na licu.
ZDRAVLJE: ČUVAJTE SE POVREDA NOGU
U nekoliko navrata tokom 2016., važno je da obratite pažnju na mogućnost da u toku sportskih aktivnosti, ili u žurbi u prepunom gradu, ne povredite zglobove nogu. Najviše pažnje obratite tokom perioda od 9.: 26.januara, I od 6.do 13.marta, kao I poslednje nedelje avgusta. Vaš najveći problem je nervoza, pa se potrudite da je smanjite meditacijom, šetnjom I vežbanjem.
SAVET: Ne sumnjajte u sebe I ne budite skeptični prema mogućim šansama na poslu I u ljubavi.
RAK: TRUD SE UVEK ISPLATI
POSAO: ISKORISTITE SVAKU ŠANSU
Za vas će 2016.biti više nego zanimljiva, jer ćete biti u prilici da rešite neke velike probleme na polju posla i finansija. Postoje astrološka tumačenja koja određuju potencijale čitave godine na osnovu toga kakav je raspored planeta na njenom početku. Sa Saturnom i Venerom u polju vašeg svakodnevnog posla, oko 9.januara ćete rešiti svoj poslovni status i produžiti ugovor za radno mesto, ili ući u partnerstvo, ako ste privatnik.
Tokom februara zaboravite na jurenje za zaostalim naplatama i prepustite to stručnjacima koji vam zaista mogu pomoći. Mart donosi divne aspekte za sve koji se bave predavanjem, socijalnom zaštito, radom sa inostranim kompanijama, jer donosi povećanje zarade i bolje uslove rada, naročito posle 6.marta. Dobre aspekte će tokom aprila imati i dizajneri, kozmetičari i cvećari, naročito posle 21.aprila.
Ono što započnete u maju, odmah posle 1.maja, a ima veze sa proizvodnjom i distribucijom hrane, odlično će vam se isplatiti u julu, kada će vaš znak dominirati. Ketering, restorani, ili kiosci brze hrane su odličan izbor posla, a oni koji se bave poslovima savetnika dobiće nove angažmane. Najvažnije je tokom septembra ne padati u vatru i ne ulaziti u konflikte sa pretpostavljenima, i ne pokušavati bilo kakve sporne situacije rešavati sudom,. Oprez je izuzetno potreban posle 10.septembra, jer vam neće doneti očekivane ishode, nego štetu na vaš račun. Decembar donosi zadovoljstvo onima koji su iskoristili svaku šansu i pomoć stručnjaka, ili saradnika i obezbedili redovan i zadovoljavajući priliv finansija.
LJUBAV: VOLITE DA TRAJETE U DVOJE
ON: GODI VAM NEŽNOST I ROMANTIKA
Emotivno ste vrlo ranjivi, a godina koja dolazi, 2016.ima potencijal suočavanja sa realnošću.Zato je vaša emotivna lekcija ne da ne primećujete ono što vam smeta, nego da se zapravo izborite sa tim i lakše prihvatite svaku emotivnu promenu. Tokom januara, naročito posle 4.bićete jako zadovoljni razbvojem situacije na polju ljubavi. Vaša partnerka kao d aje razvila nezavisnost, ali vam se taj način ponašanja zapravo dopada.
Mart, posebno posle 13.donosi šansu onima koji uživaju u vezama, da se ozbiljno zaljube i požele da ostanu sa osobom koju su tek upoznali, a ako ste već u vezi, onda je to jedna prava sentimentalno romantična priča, nalik na knjige i filomove. U aprilu, ne padajte u vatru, jer sve se manja, a osećanja i raspoloženja su najpodložnija promenama, pa  umesto nežnosti, prihvatite prijateljstvo, bez mnogo drame.
Juli vam donosi poklone i sećanja na sve što ste prošli zajedno, nežne reči, želju da „živite srećno do kraja života“, pa ne preispitujte, prosto uživajte. Pazite na moguć raskid u septembru, naročito posle 23.,jer ako se to desi, doneće vam prilično emotivno razočaranje.Mladi će se vatreno zaljubiti posle 23.decembra i osetiti koliko su ustvari romantični i željni ljubavi.
ONA: TREBA VAM ZAŠTITNIČKI ZAGRLJAJ
U januaru, već posle 9.dok obaveze budu oduzimale veliki deo vašeg dana, ali i energije,biće vam potreban zaštitnički zagrljaj vašeg voljenog, da vam pomogne da u svemu istrajete.Budite spremni da krajem januara napravite promenu u dinamici porodice i da izmenjate svoj dnevni raspored, da bi se prilagodili potrebam dece i porodice.
Ne budite razočarane, ako ste neko vreme same, a osoba sa kojom ste započele vezu nije raspoložena da vam posvećuje sve svoje slobodno vreme tokom februara. Nove veze će baš u ovm mesecu proći kroz velika iskušenja u pogledu realne granice između slobode i vremena provedenog zajedno, zato ćete se morati prilagoditi, ako želite da zadržite ovu vezu.Mart donosi povoljnu klimu u vaše srce i vi ste ispunjeni ljubavlju i šarmantniji nego ikada, prosto zračite privlačnošću.
Dame koje imaju utisak da je njihov partner izgubio interesovanje za njih, povratiće poverenje u voljenu osobu tokom jula 2016., naročito posle 5.jula, a svaka vaša ljubomora će nestati kao bezrazložna i vi ćete shvatiti koliko ste strahovali uzalud, pošto vas partner i dalje bezrezervno voli. Izuzetak su bakovi koji već duži period ne funkcionišu najbolje, pa su izgubili smisao. Ponekad je kraj jedini dobar način, a možda je bolje da tu odluku donesete u oktobru, posle 3.Ta će se odluka pokazati ispravnom, pošto već kraj decembra donosi novu ljubav i zadovoljstvo u emocijama.
ZDRAVLJE: ČUVAJTE SE NESANICE I NERVOZE
Jupiter u Devici koji je opozitan vama srodnom znaku Riba, vama donosi uznemirenost, nesanicu i nervozu, pa je najvažnije da na zdrav način sebi obezbedite dovoljno sna i duševni odmor.Naučno je potvrđeno da se prilikom vežbanja, šetnje i umerenog fizičkog rada oslobađa hormon sreće, serotonin, pa se prirodno bolje osećate. Pokušajte da na taj način lečite i ublažite sve tegobe koje osećate.Naročito jako ćete oseći ove tegobe u februaru, avgustu i oktobru.
SAVET: Najvažnije je uspostaviti balans između emocija i dužnosti I obaveza, kako vaših, tako I partnerovih.
LAV: DVA PUTA RAZMISLITE O SVAKOJ ODLUCI
POSAO: NAGRADA ZA POVEĆAN TRUD JE VIŠE NOVCA
Obično bi na prvi pogled rekli da će sada svi poslovi da vam krenu, da ćete osetiti ekspanziju na svim poljima i da će se sve dešavati samo od sebe.  Istina je da Jupiter u Devici daje snažnu volju i, da daje mnogo truda i rada koji daju rezultat. Januar donosirešavanje nekih davno propuštenih poslova i šansi, komukaciju sa starim saradnicima i mnogo izazova na polju nakretnina naročito posle 24.januara, bilo da ste građevinski preduzimač, ili neko ko prodaje nekretnine.
Tokom aprila, a najveća šansa je posle 6.,najbolje je prihvatiti funkciju,  jer obećava uspeh i dugotrajnost. Dobro je osnovati preduzeće, ili bar malu radionicu. Ako ste već dugo u porodičnom poslu, onda ulepšajte svoj poslovni prostor, učinite ga otmenijim i kulturnijim mestom.Najviše će tokom jula i avgusta sve do 23.avgusta zaraditi kardiolozi, direktori medijskih kuća, glumci i političari, jer će sledećih godinu dana imati jednu od najboljih godina u karijeri.
Od 10.oktobra vam treba nicijativa, odlučnost i hrabrost, ali i fokusiranost na samo jedan cilj, bez zaobilaznih puteva, ili prečica je najbolji put da se svi vaši ciljevi ostvare tako da vam budu korisni. U peridou od 23.movembra do kraja decembra je najvažnije biti korektan, raditi po pisanim i nepisanim zakonima, ne omalovažiti konkurente i stvarati saveze i partnerstva u poslu.
LJUBAV: SKROMNOST U UZIMANJU: VELIKODUŠNOST U DAVANJU
ONA: OSTVARENJE SKRIVENIH ŽELJA
Šansa da se zaljubite i udate, a možda i dobijete dete je od od druge februara 2016, veća nego obično. To se odnosi i na osvajanje osobe koju ste odavno hteli osvojiti, ali vam nije polazilo za rukom, sada će to biti jednostavno i izvodljivo. Vaša želja da ozvaničite i popravite svoj odnos je tokom aprila, posle 13.vrlo izvesna. Leto će doneti novu romansu devojkama koje mnogo putuju, ali se tokom juna ne upuštajte u veze sa nepoznatima, jer se možete razočarati.
Posle 23.jula, postoji i druga strana priče, može doći do ekspanzije egoizma, do želje da podredite voljenu osobu svojim željama i potrebama. Budite umereni, jer koliko god da je uticaj lep, on menja svoj tok i može se desiti da bude prenaglašenosti ličnih želja, a ponekad čak daje i želju za izazovom osvajanja osobe koja vam je do tada bila nedostupna. Najzadovoljniji ćete biti tokom oktobra i to od 6., ako ste dugo bili usamljeni, jer ćete naći sodnu dušu.A decembar će vas naterati da ispravite stare greške,da postanete spremni na svaki kompromis i dogovori postanete najtolerantija osoba na svetu.
ON: ODLUKA JE VAŠA
Tokom perioda između 24.januara i 28.februara ćete birati između  stare i nove veze.Ukoliko se takva nedoumica dogodi, birajte po osećaju koji je iskren i dubok, a ne po nečijim savetima, ili po logici. isključite logiku i saslušajte srce šta ima da vam kaže, ono uvek zna najbolje i zato mu verujte. Ukoliko ste imali neprijatan raskid pod teškim aspektima Saturna iz Škorpije, od 13.aprila je prilika da se pomirite i počnete iz početka, kao da nikada niste ni prekidali.Izgladite nesuglasice i budite spremni da se za svoju ljubav borite i izborite.
Uzdržite se od započinjanja novih veza početkom jula,jer će osoba sa kojom budete imali tu šansu, biti vrlo tajanstvena i možete se razočarati kada sve saznate.Septembar, posle 10. Donosi moguća venčanja onima koji su duže u vezi, a ako ste u braku, bolju komunikaciju i više zadovoljstva u vašoj svakodnevnici. Novembar će obradovati usamljene, jer posle 23. Dobijate novu šansu da opet zablistate na ljubavnom polju. Kraj godine će sigurno biti emotivno volji od njenog početka.
ZDRAVLJE: ČUVAJTE VITKU LINIJU
 Povedite računa o ishrani i kontrolišite hedonizam koji se zaista može povećati. Ne preterujte ni u aktivnostima koja iziskuju pojačan adrenalin, naročito u vrelim letnjim danima, jer će vam inače srce kucati nešto brže. Ako imate visok pritisak, budite disciplinovani i poštujte sve savete lekara, tokom aprila i oktobra. Umerenost na svim poljima vam je od presudne važnosti po zdravlje.
SAVET: GODINA DOBRE SETVE, ZA BOGATU ŽETVU U BUDUĆNOSTI JE PRED VAMA
DEVICA: UZMITE ŽIVOT U SVOJE RUKE
POSAO: NAPREDAK NA SVIM POLJIMA
Već sam početak januara, posle 9.donosi vam mnogo novih poslovnih šansi.Možete obnoviti poslove koje ste morali da prekinete, ne zato što ste hteli, nego zato što ste morali. Mars će boraviti  u vašem polju planova, putovanja I misaonih aktivnosti pa se ne plašite da budete preterano hrabri i da previše rizikujete.Takav trend se pojačava tokom perioda od 13.marta, a kulminacija dobrih šansi je posle 1.maja.
Tokom perioda od druge polovine jula do kraja septembra, dobićete priliku da raščistite sa prividnom sigurnošću i da se usmerite ka novim poslovima koji će u potpunosti odgovarati vašem znanju, kvalifikacijama i iskustvu.Period kada 10.septembra Jupiter uđe u vašu kuću novca najviše će odgovarati istraživačima, lekarima, psiholozima, ali i predavačima, pilotima i astrolozima rođenim u znaku Device.
Posle 10.novembra budite kritični sa argumentima, kritikujući postupke, a ne osobe.Šefovi vam tokom decembra , mogu biti malo prepotentni, ali posle 23.decembra to će prestati da vam smeta.Ove godine ne propuštajte ni jednu šansu I učinite zaista velike promene u svom svakodnevnom poslu, počevši od traženja I dobijanja zaslužene satisfakcije za svoj stručan rad.
LJUBAV: IZABERITE STABILNOST U ODNOSU NA UZBUDLJIVOST
ONA: SREĆA JE NA STANI STRPLJIVIH
Vaš emotivni život je bio prilično buran prethodne godine.Sada nije ništa manje zanimljiv, jer ćete ući u novu vezu, ili upotpuniti staru kao ljubav svog života, već tokom perioda od 9.do 24.januara.Budite spremni na promenu svojih dosadašnjih planova, usudite se da prekinete svaku rutinu I ako treba preselite se, promenite posao da biste lakše razvili svoju vezu. To se naročito odnosi na period od marta do kraja aprila.
Od maja ćete biti u boljim odnosima sa partnerom, jer vas štiti Venera iz Bika. To nikako ne znači da se sad možete opustiti i biti krajnje sebični , uživajući što ste centar sveta vašem partneru. Najturbulentiji period ove godine je od početka juna, tačnije posle 5.kada u vaš odnos ulazi više dinamike i da je razmena emocija i energija nekako brža, strastvenija i izrazitija. Od 10.septembra ne pretvarajte strasti  u svađe i budite spremni da popustite u prepirkama, to će vam se višestruko vratiti.Posle 23.novembra udvaraće vam se i neobične osobe, sa još neobičnijom filozofijom, ubeđenjima i stavovima.
ON: OPROSTITE DA BI VAM BILO OPROŠTENO
Oni koji su ubraku, u pravom smislu reči će naučiti šta je praštanje na delu, jer će neko neprijatno sećanje na problem koji su imali u braku, od 9.januara, a naročito posle 13.marta, najzad izbledeti. Najveći pozitivni preokreti na ljubavnom polju ove godine biće posle 1.maja.Usamljeni će moći da započnu vezu sa osobom koja će ih privući neobičnom energijom i osećajem kao da su se već sreli, a oni stariji pripadnici znaka će biti srećni što su sa nikim koga vole, toliko dugo i što je ta veza i ljubav njihovog života pored njih.
Kada se Jupiter preseli u Vagu, od 10.septembra, a to je prirodan znak braka,ukoliko planirate venčanje, ili zajednički život,uradite to, opustite se i uživajte u zbližavanju vaših duša.Obratite pažnju na moguće intrige I lažne informacije tokom perioda posle 23.novembra do 20.decembra jer mogu u vama pobuditi neopravdanu a vrlo izraženu ljubomoru.Kraj godine vas zatiče u mirnoj luci, mnaročito ako ste strpljenjem I promišljeno rešavali izazove I prepreke na putu do emotivnog ispunjenja.
ZDRAVLJE: GODINA RADA NA SEBI
 U zdravstvenom smislu jača vaše poznavanje tehnika i dostignuća za kvalitetniji i bolji život. Za vaš znak je karakteristično da se plašite bolesti izazvanih epidemijama i nečistoćom, a ove godine će to biti malo jače izraženo. Posvetite vreme i energiju da se opuštate na način na koji vam najviše prija i bićete izuzetno zadovoljni svojim celokupnim stanjem.
SAVET: KORAK PO KORAK DO REŠENJA SVIH VAŽNIH ŽIVOTNIH PITANJA, NE BUDITE NESTRPLJIVI KADA JE SREĆA U PITANJU
VAGA: OTKLONITE SVE POZNATE I NEPOZNATE PREPREKE
POSAO: GODINA PRIPREME ZA VELIKE POZITIVNE PROMENE
Već posle 24.januara, a naročito 14.februara izvesni su poslovi povezani sa državnim institucijama I vlastima. Najranije će se odraziti na političare, rukovodioce i medijske ličnosti ovaj izuzetno povoljan tranzit. Sportisti mogu očekivati uspehe većih razmera, a umetnici da postanu cenjeni i popularni.Kada posle 24.marta kroz Ovna budu išli Sunce I Merku, od vas će se očekivati brza i izdefinisana akcija, u smislu da tačno znate šta hoćete i da se oslonite na sopstvene snage i sposobnosti.
Već niz godina očekujete isplatu nekih zaostalih potraživanja a od 1.maja bi trebalo da I zatražite ono što vam pripada.Hrabrost je ono što vam najviše treba, jer ćete potpisati važne ugovore koji će vam doneti materijalnu sigurnost na duže staze, samo ako ne ustuknete pred preprekama I potražite savet prijatelja.
Juni I juli iskoristite da pozavršate svoje poslove.Privatni preduzetnici treba da obrate pažnju na suviše optimistične i rizične procene i poteze. Tek posle 10.septembra I ulaska Jupitera u vaš znak će biti moguće sa sigurnošću praviti dobre procene i slediti ih u potpunosti. Tokom novembra I decembra zadržite novi način rada i idu polako, ali sigurno ka svojim ciljevima.A ako niste promenili posao, najbolje je da to uradite do 23.decembra, imajući na umu da je ovo prilika sad I ko zna kad.
LJUBAV: MOGUĆNOST TAJNE I STRASNE LJUBAVI
ONA: BOLJI DANI U LJUBAVI
Obzirom da će Uran koji tranzitira vašom kućom braka već četiri godine, po prvi put napraviti najbolji aspekt sa Saturnom u Strelcu, sasvim je za očekivati da ćete sada rešiti svoje bračne probleme. Očekujte povoljne vesti od partnera već od 14.do 28.februara.Mlađi će krajem marta, naročito od 25.baš zaljubiti.
Oni u srednjim godinama će biti jako zadovoljni svojim brakom, jer ćete konačno, rešavanjem okolnosti koje su vas mučile, rešiti i svoje probleme u komunikaciji i odnosima ne samo sa partnerom, nego i sa članovima porodice. Bićete manje napeti i nervozni, a to će biti uzrokovano novom osobom koja će prema vama pokazivati više od simpatija, a koja će vam jako imponovati. Najveća šansa je da se to dogodi posle 1.maja, ili od 20.juna.
Ukoliko planirate venčanje, početak oktobra, kada je možda i vaš rođendan je pravo vreme za sudbonosno da. Ne odlažite venčanje, jer ćete zaista uvrediti voljenu osobu. To ste želeli, nemojte sada da se ponašate kao klasična, neodlučna Vaga i da odmeravate razloge za i protiv, predugo. Novembar će posle polovine doneti vezu onima koji su dugo sami, a u decembru ćete svi imati sigurnije emotivne I bračne prilike, nego nekoliko godina do sada.
ON: POSVETITE SE ONOJ KOJU VOLITE
Nema izgovora za odsustvo vremena da budete sa osobom koja vam najviše znači. Od kraja januara, tačnije posle 24.sami ćete shvatiti da vam je partnerka bila više nego tolerantna I da je vreme das vu tu ljubavi I pažnju uzvratite već posle 14.februara.Sve ostale odluke koje su pozitivne su podržane ovim planetarnim tranzitom. Posle 24.aprila vam se može pojaviti jako osećanje ljubomore I posesivnosti, a sumnje u osobu pored vas.
Tokom leta bi bilo najbolje otputovati negde sa svojom voljenom osobom, ali se dogovarati o tome gde biste se zaista najbolje osećali, a ne nametati samo svoje ideje i želje. Naročito je dobro da iskoristite period od 10.juna do kraja jula. Verujte da se od 10.septembra najzad pojavljuje ravnoteža na vašem polju ljubavi I da ćete uskladiti već postojeće brakove I zasnovati nove.Oktobar I decembar je pozitivan mesec ako poslušate savete zvezda I uskladite ih sa svojim željama I mogućnostima.
ZDRAVLJE: BALANSIRANA ISHRANA JE OSNOV ZDRAVLJA
Važno je piti dovoljno tečnosti i jačati rad bubrega i čitavog mestabolizma. Vežbe i kretanje su jednako dobar način za očuvanje vaše forme i poboljšanja vašeg zdravlja.Čuvajte se bolova u stomaku I problema sa organima za varenje, naročito tokom marta, avgusta I novembra. Uskladite režim ishrane sa svojim potrebama.
SAVET: OTVORENIJE I JASNIJE POKAZUJTE SVOJA OSEĆANJA I BORITE SE ZA SVOJE MESTO U SVETU.
ŠKORPIJA: OPREDELITE SE ZA DUGOROČNE CILJEVE
POSAO:  ŠTEDNJA I RACIONALNO POSLOVANJE
Možete žaliti zbog prekinutog i nedovršenog školovanja, pa se sada ukazuje prilika i da to ispravite, ali možete imati prepreke u smislu novca, koje će biti otklonjene već posle 25.januara.Najbolju perspektivu od Jupitera u Devici i blagotovornog delovanja ličnih planeta u Ribama, tokom perioda posle 13.marta mogu imati svi koji su povezani sa visokoškolskim ustanovama, direktori i šefovi, kao i sudije, policajci i uopšte, uniformisana lica. Od 1.maja možete otvoriti privatnu firmu koja se bavi estetikom, uređenjem prostora, kozmetikom, ili modom.
Nisu isključene prepreke i odlaganja, naročito posle 22.maja i tokom juna,ali one imaju viši smisao jer treba da doprinesu razvoju vaše samodiscipline i spremnosti da savladate sve teškoće.Budite pažljivi sa novcem u prvoj polovini avgusta.“Saturnove“ lekcije u polju novca su teške, ali i najvrednije jer predstavljaju više nivoe svesti i sposobnosti,uče štednji i boljem raspologanju novcem. Najbolji deo godine će biti mesec oktobar, kada ćete dobiti posao, proširiti postojeći, ili dobiti novac koji dugo očekujete.Kraj godine dočekaćete zadovoljniji, jer ste uklopili sve ono što je izgledalo nemoguće da uskladite i rešite.
LJUBAV:  STRASTI NEĆE NEDOSTAJATI
ONA: ZALJUBLJIVANJE IZNOVA KAO PRVI PUT
Vaša životna energija i strastvenost, tokom većeg februara je izrazito naglašena, a Venera,egazltirana u Ribama, tokom marta, posle 13., navodi da se zaljubite iznova u osobu koju inače volite, da svaki trenutak provedete sa partnerom u  miru i harmoniji. Od 1.maja ,  možete reći nešto što ne mislite i ne osećate, kada se osetite nesigurnost i nedostatak poverenja u voljenu osobu, jer raste vaša potreba da vaš partner dokaže ljubav prema vama.
Zatišje tokom leta I mirni, ali I strastveni dani, obeležiće juli.  Prva dekada znaka Škorpije, to su osobe rođene između 24. oktobra i 2. novembra, može osetiti jaku ljubomoru i imati mnogo rasprava zbog sumnji da je partner neveran,već posle 10.septembra. Tokom oktobra ćete se zaljubiti, bilo javno, ili tajno, a od 25.oktobra I odlučiti za zajednički život. Budite šarmantne, drage Škorpije I verujte da ste za svog gospodina jedna I prava, da niko I ništa ne može promeniti to.
ON: PREKINITE NEUSPEŠNE VEZE,PRAVA LJUBAV ČEKA
Januar donosi prekretnicu u vaše ljubavne odnose, posle 9.Nekim pripadnicima znaka ovaj aspekt može čak i  odgovarati, jer svaka veza koju ste hteli da prekinete, ali niste bili sigurni u odluku, ili niste imali hrabrosti, sada se mnogo lakše može prekinuti. Pre nego što jedno poglavlje ne završite, novo ne možete početi. Već posle 15.marta imaćete priliku da započnete nove veze koje će vas zaista ispuniti I u njima ćete osetiti sreću.
Jedno je sigurno, nećete moći da kažete da vam je bilo dosadno i  da se osećate kao da vam život stoji u mestu. Posle 1.maja biće  više nego dinamično, a o uzbudljivosti da se ne priča.Možete pamtiti kako vam se emotivni život okrenuo naglavce, pa su oni koji nisu bili sami, odjednom počeli da izlaze u solo varijanti, a oni koji su sami, mogu da sretnu osobu koju su celog života tražili I to tamo gde se ni najmanje nisu nadali, naročito tokom kraja avgusta I posle 24.septembra. U oktobru I decembru ćete učvrstiti vezu, zajedničkim planom o budućnosti I zajedničkim životom.
ZDRAVLJE: REGENERIŠITE SVOJE TELO U DUH
 Škorpija je znak koji osim primarne vladavine genitalijama, bitno utiče i na moć samoregeneracije i  oporavka kada se osoba razboli. Zato ćete ove godine godine imati povećenu potrebu za vitaminima i  zdravijim načinom života. Višak energije, a i pravu navalu stresnih emocija, uznemirenosti i promena raspoloženja, najbolje je lečiti fizičkom aktivnošću, makar rekreativno.
SAVET: MENJAJUĆI SEBE, PROMENIĆETE SVET, NARAVNO NABOLJE
STRELAC: PRILIKE KOJE TREBA ISKORISTITI
POSAO: IMAĆETE PUNU SLOBODU IZBORA
 Pisci, novinari, umetnici će imati odličnu inspiraciju pa će moći da stvaraju dela koja će i njih zadiviti, naročito od 24.januara do 28.februara. Tih mesec dana ne bi trebalo posvetiti slavljenju života na strelčevski način, nego taj život u sebi, pretočiti u sve ono što ste oduvek hteli da kažete u svom radu. Od 6.,anaročito 13.aprila poboljšava se priliv novca od svakodnevnih , redovnih poslova se poboljšava, pa će svi koji su zaposleni, odahnuti posle dve dosta štedljive godine.
Tokom perioda od 1.maja, sve do 22.jula treba obratiti pažnju na obim nezavršenih poslova i ne dopustiti da oni rasru, jer možete imati problem sa nadređenima i institucijama. Nije dobro pod ovakvim aspektom, na silu i preko noći, brzopletim akcijama, razrešavati probleme, nego polako i temeljno. Primera radi, neki dug nije dobro rešiti novim zaduživanjem, nego većom zaradom, makar i na duži rok.
NOVAC: Od 10.septembra ćete doći do željenog novca, i to će biti godina kada treba da uložite u ozbiljne poslove, kakao biste imali dovoljno za sledeću godinu, kada ćete imati lekciju iz racionalnosti, samodiscipline i realnosti u procenama.Iskoristite ovaj blagotvoran aspekt I sačekajte vladavinu vašeg znaka, već od 23.novembra zadovoljni time što ste prihvatili pravi posao I poboljšali svoj materijalni I profesionalni plan.
LJUBAV: LJUBAV JE DAVANJE I UZMANJE
ONA: UVEK MLADI I ZALJUBLJENI
Januar će obeležiti odlični aspekti  koji donose potvrdu da vas voljni čovek zaista voli.Najsrećniji će biti oni koji koji su mladi i do sada se ne mogu pohvaliti ni jednom ozbiljnom vezom, jer oni vole ceo svet i teško im je da sa samo jednom osobom dele toliki energetski i emotivni naboj. Sada ćete se istinski zaljubiti,naročito posle 14.februara .
Već od 25.marta svaka nova veza, pa čak I one duže, ali neobaveznije mogu lako da prerastu u vrlo ozbiljnu vezu i vi ćete se osećati jako srećno. Usamljene će tokom avgusta sresti na putovanju osobu kakva im je potrebna I održavatina daljinu jednu jako lepu vezu I kada vreme putovanja prođe. Ključna dešavanja u ljubavi su smeštena u period posle 10.septembra, jer ćete tada biti spremni na zajedničke planove I, brak, obavezivanje. Važno je da tokom oktobra ne idealizujete mnogo osobu sa kojom ste, nego, jer biste se mogli lako razočarati već krajem decembra. Budite realni I prihvatite sve mane I vrline voljene osobe.
ON: NOVE PRILIKE UNOSE VEDRINU
Razvedeni lako mogu dobiti priliku da upoznaju osobu koja će promeniti njihovo mišljenje da nikada više ne treba da uđu u brak. Pripremite se za ozvaničavanje svoje veze posle 15.februara, kada će u vaš život hrabro ući entuzijastična dama koja ima fantustičan šarmi od vas zatražiti punu odgovornost i stabilnost na svim poljima života, a najviše na emotivnim odnosima i porodičnim dužnostima. Postaćete posvećeniji  roditelji, verniji i pažljiviji supruzi i bolji rođaci.
Posle 6.aprila, a naročito od 30.jula,ne dajte da vas ponese uobičajeno razmetanje I udvaranje vatrenih znakova, pa da imate nekoliko veza i avantura paralelno. Sledećih četiri, pet meseci gradite stabilnu vezu i u jednoj osobi nađite sve što će zadovoljiti vašu želju za dinamikom i promenama.Već tokom perioda posla24.septembra ćete morati da se jasno opredelite.Ako se i budete i dalje nalazili u komplikovanim paralelnim pričama, kraj decembra će vas zateći u razotkrivanju i opredeljivanju, kao da ste kažnjeni što niste poslušali savet zvezda.
ZDRAVLJE I VITALNOST: Kada ste bolesni, vi to na neki način negirate i tvrdite da vam nije ništa, jer vi prosto ne možete biti bolesni.Ipak poradit ena imunitetu, vežbanjem, ishranom I sadovoljno sna. Povremeno upražnjavati detoksikaciju i čistiti telo prirodnom ishranom, naročito krajem avgusta i početkom septembra.
SAVET: ODGOVORNOST PREMA SEBI I DRUGIMA ČINI VAS BOLJOM OSOBOM.
JARAC: VREME ZA KRUPNA ULAGANJA
Dobro je kupovati nekretnine, naročito posle 9.janura i posle 6.marta, ali nije naročito povoljna prodaja koja bi bila po niskim i nepovoljnim cenama.Ulaganje novca u porodično imanje, posao i omogućavanje sigurnosti deci, kao investiranje u njihovu budućnost. Ako ste ikada planirali da započnete privatna posao neka bude posle 1.maja, jer ovakve aspekte skoro nećete imati. Povežite se sa korenima i posetite mesta odakle potičete,radite posao koji vam je u porodičnoj tradiciji.
 Tokom perioda od juna do septembra ćete imati period setve, a to se naročito bukvalno odnosi na poljoprivrednike i one koji se bave prodajom hrane.Posle 23.oktobra  vi ćete imati žetvu svih vaših napora i rada. Dakle, pazite kako i šta radite, budite istrajni i imajte ciljeve koji nisu trenutni, nego večiti.Zaposleni u većim institucijama će dobiti bolji posao,ili neko unapređenje tokom perioda od20.novembra do kraja decembra. Mislite krupno, jer Jupiter podržava vaš pristup karijeri I finansijama, pa se ne zadovoljavajte malim I prosečnim postignućima, jer je ovo za vas godina velikih I krupnih odluka, ulaganja I pomaka.
LJUBAV: I POSLE SVEGA: SREĆA
ONA: POBEĐENA ISKUŠENJA
Duži niz godina ste pod uprlivom kvadrata, pa ste navikle, drage Jarčice na mnogo emotivnih poteškoća.Tako će se u mnogim horoskopima uspešnih ljudi naći upravo mnogo kvadrata. Oni jesu testovi, teškoće, ali dolaze sa nekim razlogom.Pobedićete iskušenja I uspostaviti ponovo srećnu vezu, posle 9,januara, a naročito posle 1.maja. Avgust ove godine će vas naučiti da su vaše veze pred ispitom zrelosti.
Posle kraja oktobra,veze i brakovi koji imaju poteškoća već neki period, ali su to unutrašnje poteškoće, kao što je nedostatak poverenja, neiskrenost i gubljenje smisla i harmonije, mogu lako da se prekinu, a one koje su izdržale mnogo iskušenja i menjale oblik sazrevajući i produbljujući se, sada će biti učvršćene. Usamljene će naći srodnu dušu sredinom novembra I započeti vezu koja će im konačno prijati više nego bilo koja do sada. Vladavina vašeg znaka posle 23.decembra će vam dati energiju da uživate u romantičnim trenucima I pažnji voljenog čoveka, kao nikada do sada.
ON: PORODICA NA PRVOM MESTU
Sve što od 9.janura bude aktuelno na emotivnom planu, treba shvatiti kao neminovnost i ne boriti se da učinite suprotno onome na šta ukazuju svi događaji i okolnosti. Prosto budite spremni na dogovore i nikako ne pokušavajte da nametnete svoju volju i da bude po svaku cenu, onako kako vi želite.Posle 6.marta pokažite smisao za romantiku I nežnosti.
Posle 6.maja morate pokazati dobru volju da rešite probleme, neslaganja i da podnesete neku razumnu žrtvu zbog toga. Porodica u patrijarhalnom društvu, imala je mnogo veću vrednost i trajanje, nađite svoj smisao i doprinos opstanku vaše porodice.Važno je da se ne donesu pogrešne odluke u ovom period, jer bi vas mogle skupo stajati. Već tokom jula, će mnogi muški Jarčevi biti spremni da uđu u predivnu ljubavnu vezu sa devojkom kakvu su sanjali. Od sredine oktobra do kraja decembra većina vas, draga gospodo će čvrsto rešiti šta hoće I šta želi na ljubavnom planu I barem biti sigurna u svoje izbore.Kraj 2016. Ćete dočekati u emotivnom status koji zadovoljava vaše unutrašnje potrebe.
ZDRAVLJE –ČUVAJTE ZDRAVLJE DOK GA IMATE
Dobro je i odreći se štetnih navika, kao što su duvan i alkohol. Ukoliko imate problem sa varijabilnim pritiskom, naročito ako naginje povišenom, obavezno intenzivno kontrolišite unos tečnosti, a dobro je poslušati i prijateljsku poruku Plutona iz tradicionalnog Jarca koja kaže da se treba okrenuti biljnim i prirodnim lekovima.
SAVET: OVU GODINU STE DUGO ČEKALI, PA JE PROŽIVITE U POTPUNOSTI

VODOLIJA: PREOKRENITE STVARI U SVOJU KORIST
POSAO: SPREMNO DOČEKAJTE VAŠIH PET MINUTA
Od početka januara pa sve do 21.vreme će prolaziti usporeno i ništa značajno neće obeležiti ovaj period.Potrebno je da više nego ikada, pobedite svoje uobičajene reakcije i  postupke, da se ne prepuštate inerciji,jer vas posle 13.februara očekuju sjajne prilike da zaradite više I na razne načine, čak I osim uobičajenih poslova., Tokom aprila, naročito posle 13.napravićete velike rezove, verovatno napustiti dosadašnji posao I započeti nešto sasvim novo.Ključno je to da ne ubeđujete sebe kako vam je bolje, da ne ulepšavate sliku u svojoj glavi, nego da je napravite takvom u realnosti.
Dobar  mesec za sve koji rade kreativne poslove je jun, naročito one čija su zanimanja slobodna. Nije vreme za velike finansijske transakcije, jer je sada moguće samo poboljšanje uslova rada i učvršćivanje pozicije na poslu, ali nije dobra godina za velike rizike i ulaganja na polju posla. Pravi uspesi vas očekuju posle 22.jula, a to će najviše osetiti medicinski radnici, jer mogu dobiti posao i ozbiljnu priliku u inostranstvu, ili visokoškolskoj ustanovi. Možete dobiti  priliku da zbog usavršavanja, ili predavanja, otputujete u neku prekookeansku zemlju, a to će vam doneti odličnu zaradu. Najbolji deo godine je posle 10.septembra, kao I oktobar I decembar kada možete hrabro da se usudite I uradite sve što ste hteli, a niste uspevali do sada.
LJUBAV: BUDITE VERNI I POSVEĆENI
ONA: POKAŽITE SVOJA PRAVA OSEĆANJA
Tokom perioda posle 24.janurara odlučićete  da uđete u vezu, ili ostanete u njoj. To je dobra i srećna odluka za vas, jer vi ne volite samoću. Taman će se vaš partner naviknuti na vezu, a vi nećete biti toliko tolerantni pristajati na sve, nego ćete početi da postavljate pravila igre. Koliko će vaš partner želeti i moći da vas prati, toliko je vaša veza uspešnija i dublja.Mart, naročito posle 25.unosi mir I stabilnost u veše odnose, bilo da ih tek započinjete, ili su uzdrmani već neki period.
Budite spremne da oprostite neke nesuglasice koje će započeti od kraja aprila, jer ćete jun osetiti kao šansu da sve izgleda lepoi bezbrižno. Avgust je vreme kada treba da putujete, mnogo pričate I da pokažete svoja prava osećanja.Sve to void prema oktobru, kada ćete započeti ozbiljne planove oko zajedničkog uređenja kuće, ili stana za stanovanje, planiranja prinove, ili postavljanja pravila članovima šire porodice šta možete, a šta tolerisati. Decembar će vas zateći u onom status koji ste same odabrale, pa je jako važno da ostanete pri odlukama za koe znate da vam je dugo trebalo da ih donesete.
ON: ŽELITE DOSTIĆI IDEAL
Od početka februara, tačnje od samog kraja januara,bićete željni da osetite da vas voljena osoba smatra dostojnim svoje ljubavi, da ste vi jedna i jedina osoba sa kojom ima sve te emocije i želje, i sve su šanse da do toga možete doći, samo ako ne budete napravili preveliki nesklad između očekivanja i mogućnosti. Posle 6.marta  će vaši porodični odnosi, biti pomalo čudni, jer će svi odjednom biti jako zauzeti sobom i može vam se desiti da se osetite jako usamljeno.
Ne brinite, već posle 25.maja će nebo vaše ljubavi odjednom postati vedro I vi ćete se sjajno osećati iimati mnogo želja vezanih za vašu voljenu. Neki pripadnici znaka će želeti da svoju dugu vezu ozvaniče, drugi koji su bili u vezi sa zauzetom osobom će zatražiti da izabere s kim će nastaviti dalje. Oni među vama koji su imali burne raskide, ili prekide, sada će biti u prilici da izglade svoje problem, naročito posle 14.avgusta. Pravo vreme kada će vam se učiniti da vaša partnerka podseća na ideal je posle 10.septembra, a naročito posle polovine decembra. Izbegnite moguće flertove I avanture tokom samog kraja decembra 2016. I ostanite posvećeni I verni onoj koju stvarno volite.
ZDRAVLJE –POZITIVAN STAV PREMA SEBI
 Dobro je da ste vi razvili pozitivan stav prema svom telu i umu, kao jednoj i nedeljivoj celini. Dakle, umesto tugovanja nad svojim nedostacima, aktivno radite na njihovom popravljanju. Skinite višak kilograma, prestanite da pušite, više vežbajte, hranite se zdravije. I što je najvažnije budite uvek dobro raspoloženi, jer vaša energija će zračiti I na vaš izgled.
SAVET: NE ODUSTAJTE OD NAJVEĆIH CILJEVA, VREME RADI ZA VAS

RIBE: PREZAPOSLENI STE,ALI ZADOVOLJNI
POSAO: ZNAČAJNI DOGAĐAJI ODREDIĆE DALJE PLANOVE
 Već posle 9.januara bićete veoma zauzet.Rast, finasije i napredak su naročito naklonjeni medijskim radnicima i javnim ličnostima, pa i političarima, a naročito privatnim preduzetnicima koji se bave proizvodnom zanimanjima. Od 6.marta očekuje vas prilike koje ste samo sanjali I koje dolaze sasvim iznenadaNeki od vas će tek ove godine i postati poznati, ali to ne sme da utiče samo na ličnu promociju, nego pre svega, na promociju kuće, ideja i sadržaja koji predstavljate.
Od 1.maja možete biti iznenađeni pozitivnim mišljenjem vaše okoline o vama. Odjednom će i oni uzdržani biti na vašoj strani i pružiti vam podršku. Ukoliko ste privatni preduzetnik, a na poslu vam već neko vreme ne cvetaju ruže, sada ćete se iznenaditi kako vam novo partnerstvo sa finansijski moćnom osobom, može doneti novi život i otvoriti nove perspektive. U julu možete potpisati važan ugoror sa stranom firmom, ili se zaposliti u inostranstvu.Obratite pažnju na događaje posle 23.oktobra sve do 19.decembra jer oni mogu biti znakovi pored puta čitavoj vašoj daljoj karijeri. Ne planirajte sada, do kraja 2016. Pošto ćete biti vrlo iznenađeni svim prilikama koje vam ova godina donosi.
LJUBAV: GODINA ZA ŽIVOT UDVOJE
ONA: ROMANITČNI STE I ŽELITE DA DUGO ŽIVITE SREĆNO…
Ludi kamen može biti na svakom koraku, već posle 10.januara.Vi ćete iz dubine duše poželeti da celom svetu pokažete koliko vam je vaš partner važaa, da je to druga polovina vaše duše i da ste nasrećnija osoba na svetu. Do sada ste brinuli, kalkulisali, strepeli, a sada će se sve odjednom promeniti, kao preko noći.Posle 13.marta odbacite sumnje, nebo vam poručuje da onaj ko je sada u vašem srcu i mislima, jeste pravi, ili prava. Učiniće sve da vas u to uveri, ohrabri i podrži.
Juli vas greje najtoplijim zracima ljubavi, naročito ako ste dugo bili samo. Nekima će  doneti renesansu braka koji je bio prekinut, obnovu veze koju su raskinuli, naravno, samo ako još uvek volite tu osobu i ona vas i to potpuno iskreno i bezrezervno. Tokom septembra  vas očekuje partnerova  iskrenost i spremnost da se zajednički potrudite da uspete. Dajte, sve od sebe, jer život retko pruža tako intenzivnu drugu šansu i tako podudarna osećanja kod obe osobe koje je priželjkuju.Od novembra, tačnije od 15.sanjaćete oživotu srećno I do kraja života.
ON: DAJETE SVE OD SEBE DA UGODITE ŽENI SVOG ŽIVOTA
Vi niste ljubitelj glamura, ali ćete sebe i druge iznenaditi željom da odete na skupa i luksuzna mesta tokom prazničnih dana januara 2016.Ponovo će vas uhvatiti čudna darežljivost posle 6.marta, pa ćete uhvatiti sebe kako kupujete skupe stvari svojoj voljenoj osobi i provodite se zajedno kao kralj. Samo nemojte da se postidite i povučete kada nestane novca na računu, pa zato budite umereni i dajite više emotivno, nego  materijalno.
Jun, posle 20.donosi razrešenje neke zamršene veze iz vaše prošlosti, ali će vam imponovati ova situacija.Glavni događaji na polju ljubavi vas očekuju tokom perioda posle 23.avgusta I celog septembra,jer ćete biti u prilici da bili sami, ili ne, konačno imate ljubavni život kakav ste želeli I da uživate u njemu. Kraj godine, naročito posle 23.novembra dočekaćete osleobođeni predrasuda, ljubomore I posesivnosti, kao da ste naučili neki viši smisao ljubavi.
ZDRAVLJE: STRES JE VAŠ NEPRIJATELJ
Nervoza koju osećate, smiriće se, doduše ne kao rukom odnešeno, ali ćete osetiti olakšanje i manje neprospavanih noći, problema sa buđenjem i apetitom. Bolovi u nogama i slabija cirkulacija koja jeste problem vašeg znaka moće biti jedino promenjena kretanjem, vežbanjem i radom na sebi. Kada ste smireni, vi ste zdravi I u odličnoj formi.
SAVET: NE BUDITE STATIČNI, IDITE U SUSRET POVOLJNIM PRILIKAMA NA SVIM ŽIVOTNIM POLJIMA.
izvor: prva.rs