Slaganje horoskopskih znakova

Slaganje horoskopskih znakova

OVAN (21. mart – 20. april)
BIK (21. april – 20. maj)
BLIZANCI (21. maj – 20. jun)
RAK (21. jun – 22. jul)
LAV (23. jul – 22. avgust)
DEVICA (23. avgust – 22. septembar)
VAGA (23. septembar – 22. oktobar)
ŠKORPIJA (23. oktobar – 22. novembar)
STRELAC (23. novembar – 21. decembar)
JARAC (22. decembar – 19. januar)
VODOLIJA (20. januar – 19. februar)
RIBE (20. februar – 20. mart)


OVAN (21. mart – 20. april)

KAKO SE SLAŽU: OVAN I OVAN

Ovnovi vole da dominiraju, pa kada dođe do nesuglasica između dva pripadnika ovog znaka, teško da će jedan od njih hteti da popusti, pa veoma često veze između dva ovna ne opstaju dugo. Ovnovi burno reaguju na nesuglasice, jako su tvrdoglavi i uvek su ubeđeni da su baš oni u pravu. Ako s vremena na vreme jedan od partnera odluči da se povuče, i da dopusti drugom da izrazi svoju dominantnost onda veza može uspeti.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I BIK

Ovo i nije baš najbolja kombinacija za ljubav, jer je bik vrlo često toliko realan i logičan da je prosto dosadan ovnu, dok ovan nikada neće uspeti da zadovolji bikovu potrebu za romantikom. Ova dva znaka teško mogu da pronađu zajednički jezik, a i obično su oboje jako tvrdoglavi i ne popuštaju. Međutim, ako bik dozvoli ovnu da ponekad vodi glavnu reč, otvoriće im se novi putevi ka međusobnom razumevanju.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I BLIZANCI

Ovo može biti dobra kombinacija, ali samo ako se oba partnera dovoljno potrude. Ovna će ponekad izluđivati česte promene raspoloženja kod blizanaca, ali to će ujedno doneti i dodatnu dinamiku u vezi. Poznato je da nijedan od ova dva znaka ne vole rutinu, oboje su aktivni i željni novih znanja, i u nekim situacijama se jako lepo dopunjuju. Brak može biti jako uspešan.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I RAK

Ova kombinacija jako retko uspeva. Vezuje ih velika seksualna privlačnost, ali kada se upuste u nešto ozbiljnije onda nastaje problem. Jako su različiti po temperamentu, rak je vrlo često zaokupljen svojim snovima i hobijima, a ovan to ne može razumeti i u tome vidi samo konkurenciju. Rak ponekad ima jak oklop, i deluje zatvoreno, a kada mu ovan priđe malo bliže, rak će se zatvoriti još više. Ali kada rak najzad bude spreman na zajednički život i zasnivanje porodice, ovan će se povući, i pitaće se gde je nestala zaljubljenost.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I LAV

Ova kombinacija pruža mogućnosti za uspeh, ali samo uz obostrane kompromise. Oba znaka imaju izražen ego, i oboje vole da vode glavnu reč u vezi. Rasprave će biti svakodnevne, a lav bi trebalo ponekad da pusti ovna da veruje kako je on u pravu. Lavu je bitno da često bude u centru pažnje, pa bi ovan trebalo češće da hvali lava i njegove osobine. Ako se oboje malo prilagode, imaju velike šanse da ostvare lepu, dugu i mirnu vezu.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I DEVICA

Ovan i devica važe za neutralan par, ali ako je prava ljubav u pitanju ova dva znaka mogz stvoriti jako lepu zajednicu punu razumevanja. Potrebno je samo da budu jako bliski, i da imaju dosta sličnih interesovanja. Takođe, moraju biti jako strpljivi na seksualnom planu, jer im se jako razlikuju stavovi po tom pitanju. Ovan je direktan i impulsivan, a devica je misteriozna i potrebno joj je vreme da bi se otvorila.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I VAGA

Jaka privlačnost postoji između ova dva znaka, ali često ova kombinacija ne uspe. Ovan uživa u svojoj dominantnosti, što se vagi neće svideti ni malo. Vaga će pokušati da promeni ovna, ali kad uvidi da to nije sasvim lako javiće se problemi. Vage vole da uvek budu blizu svojih partnera, dok ovnovi vole slobodu. Suviše različitosti je u pitanju, i veza može uspeti samo ako se oba partnera potrude.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I ŠKORPIJA

Ovo je kombinacija koja nikad nije jednostavna, i partneri mogu biti uvek na granici između ljubavi i mržnje. U ovom odnosu će biti mnogo strasti, ali i izražene ljubomore sa obe strane. Jako se teško prilagođavaju partneri jedan drugom, ili menjaju, jer oba znaka važe za veoma tvrdoglave. I škorpija i ovan imaju dosta energije, nezavisni su i ne vole da ih kontrolišu. Ako na vreme nađu zajednički jezik, mogu uspeti, ali uz konstantan trud.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I STRELAC

Ova dva znaka mogu razviti jako kvalitetan odnos, jer oboje zrače optimizmom i slobodoumnošću. Nijedan od njih nema želju za posedovanjem, društveni su i spontani. Njihova veza je puna iznenađenja i nikad nije dosadna. Ovan je u stanju da savršeno kontroliše strelčevu sklonost ka raspravama, a vrlo često se savršeno razumeju a da ne progovore ni reč. Ovo razumevanje se lepo pokazuje i u spavaćoj sobi.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I JARAC

Ovo nije baš najbolja kombinacija, ali zajednička želja za nezavisnošću im može doneti dosta razumevanja. Međutim, ovan je impulsivan, pun entuzijazma, dok je jarac miran i tradicionalan. Oboje imaju potrebu za dominacijom, i različiti stavovi prema mnogim stvarima će ih dovoditi često do sukoba. Ovan ne voli pesimizam jarca, dok će se jarac uporno podsmevati entuzijazmu ovna. Jedino ih brak može spasiti, jer kada se malo skrase, strasti će se smiriti, i započeće mirniji život u dvoje.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I VODOLIJA

Ova dva znaka se nekad mogu privući jako brzo, ali nijedno od njih neće biti spremno da se upusti u dužu vezu. Ponekad će biti u napetim situacijama, i retko kada će se oboje opustiti i bezbrižno uživati u ljubavi. Ovan će ostvariti svoju želju za dominantnošću, ali ponekad će ga nervirati vodolijina pasivnost i nepredvidivost. Vodolija nije toliko seksualno aktivna, i jako retko pokreće inicijativu na tom planu, što to može zasmetati ovnu. Veza može postati jako posebna, ako oboje imaju dosta razumevanja i ako su strpljivi i žele da udovolje drugoj strani ponekad.

KAKO SE SLAŽU: OVAN I RIBE

Ova dva znaka se jako privlače. Ovnovi vole da dominiraju, a ribe su povodljive i prilagodljive, i savršeno će im odgovarati neko ko uživa u dominantijoj ulozi. Problem može izbiti kada ribe shvate da je ovan uvek sam sebi na prvom mestu, jer ribama treba neko da se brine o njima. Imaju jako velike mogućnosti da ostvare jako lep odnos u braku, ali moraju u startu početi da rade na prevazilaženju njihovih razlika u temperamentu.

BIK (21. april – 20. maj)

KAKO SE SLAŽU: BIK I OVAN

Ovo i nije baš najbolja kombinacija za ljubav, jer je bik vrlo često toliko realan i logičan da je prosto dosadan ovnu, dok ovan nikada neće uspeti da zadovolji bikovu potrebu za romantikom. Ova dva znaka teško mogu da pronađu zajednički jezik, a i obično su oboje jako tvrdoglavi i ne popuštaju. Međutim, ako bik dozvoli ovnu da ponekad vodi glavnu reč, otvoriće im se novi putevi ka međusobnom razumevanju.

KAKO SE SLAŽU: BIK I BIK

Ovo nije baš najuzbudljivija kombinacija, ali u suštini veza može biti jako stabilna. Dva bika se slažu jako dobro zbog sličnosti u karakteru, oboje imalu slične ciljeve, i realni su. Oboje su smireni i ne žude za velikom avanturom. Jedini problem u vezi može biti izražena ljubomora. Bik nikad ne prašta neveru. Ako ljubomora preraste u posesivnost jedini spas za ovaj par biće da oboje nađu hobije i da počnu da veruju partneru.

KAKO SE SLAŽU: BIK I BLIZANCI

Ova kombinacija ne obećava mnogo, jer bikovima više odgovaraju neki konzervativniji i stabilniji znakovi, a blizancima nije dovoljna samo sigurnost i topli dom koji im bikovi obećavaju. Bik ima potrebu da poseduje, a to će samo još više pojačati lepršavost blizanaca. Blizanci vole promene, dok ih bikovi mrze. Veza može uspeti ako bik postane tolerantniji prema potrebi blizanaca da ponekad lutaju, jer će se na kraju krajeva oni opak vratiti sigurne ruke bika. Ne smeju samo osetiti posesivnost, jer će se onda uplašiti i pobeći.

KAKO SE SLAŽU: BIK I RAK

Ovo je jako dobra kombinacija, jer oba znaka imaju želju za sigurnošću i toplinom doma. Oba znaka su puna ljubavi i privržena partneru. Bik će savršeno razumeti sve potrebe raka, ali se nekad mora potruditi da ne povredi raka koji je mnogo emotivniji. Veza im je uglavnom dosta mirna i bezbrižna, i nije im potrebna pomoć kako bi uživali jedno u drugom. Ako oboje budu spremni da više daju nego što uzimaju imaće savršenu vezu i brak.

KAKO SE SLAŽU: BIK I LAV

Oba znaka imaju potrebu da budu dominantna u odnosu, i to može stvarati povremene probleme. Bik će obezbeđivati pažnju koja je lavu potrebna, ali neće biti zadovoljan pažnjom koju mu lav pruža, jer će ovaj biti previše okupiran sobom. Fizički odnos im može biti jako dobar, i kako nisu zahtevni ni jedan i drugi, i ako se dogovore oko dominacije i pružanja pažnje, mogu imati srećnu i dugotrajnu vezu. Lav je otvoren, a bik je konzervativan, i ako nemaju jako izražene te osobine, lako će se dopunjavati i učiti jedan od drugog.

KAKO SE SLAŽU: BIK I DEVICA

Ova kombinacija važi za jednu od najboljih kombinacija među znakovima. Oba znaka imaju slične intelektualne težnje i oboje cene toplinu doma. Bik je jako temeljan i vodi računa o tome kako troši novac, što odgovara štedljivoj devici. Međutim, ponekad je devica previše okupirana sama sobom, što neće odgovarati biku, kome je konstantno potrebna ljubav, može ga uplašiti hladnoća device. Devica bi trebalo da se potrudi da pokazuje svoja osećanja, da se bik ne bi povukao. U svakom slučaju, uz malo truda, mogu ostvariti savršen odnos.

KAKO SE SLAŽU: BIK I VAGA

Ovo može biti lep odnos, ali samo uz puno truda. Bik voli da vodi glavnu reč, dok će vagi često to smetati, i neće joj se sviđati što joj bik stalno nameće svoje stavove. Vaga je romantična, i potrebna su joj stalna nova osvajanja, a bik će često biti ljubomoran, što će se vagi neće preterano sviđati. Međutim, kada uspeju da izađu na kraj jedno sa drugim, mogu ostvariti harmoničan odnos i naučiće dosta jedno od drugog.

KAKO SE SLAŽU: BIK I ŠKORPIJA

Ova dva znaka se jako privlače seksualno, i imaju dosta toga zajedničkog. I bik i škorpija umeju da budu jako tvrdoglavi, ljubomorni i posesivni, i moraju verovati jedno drugom da bu ovaj odnos uspeo. Bik ima potrebu da poseduje ljubavnika fizički, dok škorpija teži da ljubavnika posebuje u emotivnom smislu. Škorpija često nije spremna na kompromise, ali i bik će biti tvrdoglav u stvarima koje smetaju škorpiji. Veza će im uspeti ako oboje pomere granice tolerancije i ako steknu potpuno poverenje jedan u drugog.

KAKO SE SLAŽU: BIK I STRELAC

Ova dva znaka su sušta suprotnost jedan drugom. Bik voli miran i sređen život, dok strelac voli da luta, i nije mnogo okrenut ka domu, što će biku jako smetati. U nekim slučajevima veza može uspeti, ali samo ako su spremni da imaju partnera sa potpuno različitim pogledima na svet. Iako se jako privlače seksualno, ponekad je bolje ipak da odnos ostane prijateljski.

KAKO SE SLAŽU: BIK I JARAC

Ovo je jako dobra kombinacija. Oba znaka vole sugurnost porodičnog života, i cene tradiciju. Jako im se dobro poklapaju karakteri, pa imaju savršenu osnovu za dugu vezu i stabilan bračni život. I jarac i bik vole materijalnu sigurnost, i nekad se umeju više posvetiti karijeri nego jedan drugom. Osećajni bik će uspeti da prodre do romantičnog dela u jarcu, i savršeno se dopunjavaju.

KAKO SE SLAŽU: BIK I VODOLIJA

Ovo je jako retka veza, jer bik teško da može da podnese vodolijinu ravnodušnost i želju za slobodom. Vodolija međutim na to gleda drugačije, i njoj smeta bikova posesivnost. Bik je ljubomoran na vodolijina interesovanja, prijatelje i sve što odvlači pažnju svestranoj vodoliji. Bik traži stabilnost u osećanjima, i ne voli da se igra sa emocijama. Takođe vodolija ne uživa preterano u seksualnom odnosima generalno, a bik se sa time skoro nikad neće pomiriti. Ova veza može uspeti samo uz veliko žrtvovanje jednog ili oba partnera.

KAKO SE SLAŽU: BIK I RIBE

Ovaj spoj se na početku veze može činiti savršenim, ali će vremenom slabiti i partneri će se udaljavati jedan od drugog bez nekog specijalnog razloga. Ako se jedan od znakova potrudi da vrati vezu na početni nivo, onda veza može biti dugovečna. Autoritativan bik će imati zadatak da pomaže kolebljivim ribama kojima je uvek potrebna podrška i podrstek, i uživaće u toj ulozi, a od riba će zauzvrat dobiti sve što im je potrebno u vezi.

BLIZANCI (21. maj – 20. jun)

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I OVAN

Ovo može biti dobra kombinacija, ali samo ako se oba partnera dovoljno potrude. Ovna će ponekad izluđivati česte promene raspoloženja kod blizanaca, ali to će ujedno doneti i dodatnu dinamiku u vezi. Poznato je da nijedan od ova dva znaka ne vole rutinu, oboje su aktivni i željni novih znanja, i u nekim situacijama se jako lepo dopunjuju. Brak može biti jako uspešan.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I BIK

Ova kombinacija ne obećava mnogo, jer bikovima više odgovaraju neki konzervativniji i stabilniji znakovi, a blizancima nije dovoljna samo sigurnost i topli dom koji im bikovi obećavaju. Bik ima potrebu da poseduje, a to će samo još više pojačati lepršavost blizanaca. Blizanci vole promene, dok ih bikovi mrze. Veza može uspeti ako bik postane tolerantniji prema potrebi blizanaca da ponekad lutaju, jer će se na kraju krajeva oni opak vratiti sigurne ruke bika. Ne smeju samo osetiti posesivnost, jer će se onda uplašiti i pobeći.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I BLIZANCI

Kad se dvoje blizanaca spoje, njima nikad nije dosadno. Vrlo dobro se razumeju, imaju iste potrebe i interesovanja, a i seksualnost im je usaglašena. Međutim, ako se pojavi problem, veza neće biti dugog veka, jer će biti isuviše napetosti i trzavica. Ako jedan partner međutim bude spreman da na sebe preuzme odgovornost za očuvanje veze, onda im je brak zagarantovan.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I RAK

Misterioznost blizanca će privući raka, ali rak koji je jako nežan i posvećen domu nikako neće naći sugurnost u blizancima, čak će ga njihova površnost i ravnopdušnost samo povrediti. Međutim seksualna privlačnost će bez obzira na sve postojati, ali rak bi trebalo dobro da razmisli u šta se upušta. Nekad može i rakova sentimentalnost da odbije blizance, pa je bolje da je rak prikriva. Ako veza potraje, biće ispunjena usponima i padovima, i to će održati intenzivnost emocija.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I LAV

Ova dva znaka uživaju jako jedan u drugom, i moguće je ostvarenje idealne veze. Oba znaka vole da dominiraju i da su u centru pažnje. To im neće smetati u vezi, i biće im jako zabavne sve igrice koje igraju međusobno. Problem može izazvati lavova ljubomora i posesivnost, ali i to što oba znaka uživaju u dominantnosti i tome da im se ljudi dive, ali ne mogu ponuditi to jedan drugome. Ali kako se uvek jako zabavljaju kada su zajedno, navićiće se na to, i više im to neće predstavljati problem.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I DEVICA

Blizanci mogu privući prefinjenu i osecajnu devicu samo ukoliko budu uporni. Devica će poverovati da bi blizanci učinili sve za nju, i upustiće se u vezu, koja može trajati do trenutka dok ne otkrije pravo lice blizanaca, a onda se može desiti da će pobeći glavom bez obzira. Do tada će imati lepu vezu. Device izluđuje nepredvidivost i nepouzdanost blizanaca, dok blizanci nisu spremni da pihvate sitničavost i prigovaranja device.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I VAGA

Ovo je jako dobra kombinacija, jer se ova dva znala slažu u gotovo svim aspektima. Takođe u vezi je prisutno mnogo strasti, i nijedan od znakova nije ljubomoran. Blizanci moraju vagi prepustiti brigu o finansijama, i podržavati je u karijeri, dok vaga mora da nauči da se prilagodi nestalnom raspoloženju blizanaca. Oba znaka vole samostalnost i slobodu, pa se neće gušiti međusobno, i biće jedan sa drugim kada zaista imaju potrebu za time. Veza ima velikih izgleda da preraste u dugotrajan i srećan brak.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I ŠKORPIJA

Blizanci i škorpija su znaci jako različiti po svojim karakterima, ali ako su spremni na kompromise i na učenje mogu se lepo složiti, i postati jako bliski. Škorpiju će nervirati stalna želja za slobodom kod blizanaca, i to će kod nje stvoriti ljubomoru, koje se blizanci užasavaju. Ako jedan znak svesno odluči da se promeni, onda veza ima izgleda za uspeh, a ako ne, biće ovo pravo mučenje. Škorpija je preosetljiva za intelektualne blizance. Blizanci su promenljivi i površni, dok je škorpija zahtevna i nefleksibilna. Blizanci imaju veliku potrebu za drugim ljudima, i velikim društvom, što škorpija nikad neće moći da isprati.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I STRELAC

Ova dva znaka se magnetno privlače. Oboje su promenljivi, misteriozni i lepršavi, i veza im nikada neće biti dosadna. Ni jedan od znakova neće insistirati na otvorenosti, pa nikad neće dostići viši nivo bliskosti. Oba znaka su jako zabavna, i izrazito društvena, pa će im zbog toga intimni trenuci biti retki. Dobra su i prijateljska kombinacija, jer se dobro razumeju, a do uspešnog braka može doći samo ako se potrude obe strane.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I JARAC

Ovo su dva potpuno suprotna znaka, i prevashodno ne umeju da cene kvalitete onog drugog. Jarac je ambiciozan i pouzdan, dok su blizanci sve drugo, ali ne to. Privlačnost je moguća zato što će se pesimističnom jarcu svideti dobro raspoloženi blizanci, i pored njih će postati društveniji i pozitivniji. Blizanci će međutim pored jarca steći finansijsku sigurnost. Ako shvate na vreme da su dovoljno različiti, i da ne mogu uživati u istim stvarima, ali da se savršeno dopunjuju, veza ima izgleda za uspeh.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I VODOLIJA

Ovo je jako dobra kombinacija, jer se blizanci i vodolija savršeno razumeju, i nikad im neće biti dosadno. Misterioznost blizanaca će privući vodoliju, dok je otvorenost i inovativnost vodilije neodoljiva blizancima. Kako su oba znaka individualci, neće gušiti jedan drugog, a to je i jednom i drugom znaku jako bitno u vezi. Pored svega, biće i jako dobri prijatelji, i kako se dobro razumeju, postoji mogućnost da iz ove veze ispliva veoma uspešan brak.

KAKO SE SLAŽU: BLIZANCI I RIBE

Ovo i nije tako dobra kombinacija, kako nekad u početku veze može izgledati. Blizancima smeta jako posesivnost riba, a ribe nikad neće shvatiti stalnu potrebu blizanaca da se udvaraju i da se svide drugim ljudima. Ribe se jako uvrede, i sve shvataju lično, a blizanci su nepromišljeni, i vrlo često će nesvesto povrediti ribe. Iako će biti strasti, ovo je jako nestailna veza puna nepoverenja i sumnje.

RAK (21. jun – 22. jul)

KAKO SE SLAŽU: RAK I OVAN

Ova kombinacija jako retko uspeva. Vezuje ih velika seksualna privlačnost, ali kada se upuste u nešto ozbiljnije onda nastaje problem. Jako su različiti po temperamentu, rak je vrlo često zaokupljen svojim snovima i hobijima, a ovan to ne može razumeti i u tome vidi samo konkurenciju. Rak ponekad ima jak oklop, i deluje zatvoreno, a kada mu ovan priđe malo bliže, rak će se zatvoriti još više. Ali kada rak najzad bude spreman na zajednički život i zasnivanje porodice, ovan će se povući, i pitaće se gde je nestala zaljubljenost.

KAKO SE SLAŽU: RAK I BIK

Ovo je jako dobra kombinacija, jer oba znaka imaju želju za sigurnošću i toplinom doma. Oba znaka su puna ljubavi i privržena partneru. Bik će savršeno razumeti sve potrebe raka, ali se nekad mora potruditi da ne povredi raka koji je mnogo emotivniji. Veza im je uglavnom dosta mirna i bezbrižna, i nije im potrebna pomoć kako bi uživali jedno u drugom. Ako oboje budu spremni da više daju nego što uzimaju imaće savršenu vezu i brak.

KAKO SE SLAŽU: RAK I BLIZANCI

Misterioznost blizanca će privući raka, ali rak koji je jako nežan i posvećen domu nikako neće naći sugurnost u blizancima, čak će ga njihova površnost i ravnopdušnost samo povrediti. Međutim seksualna privlačnost će bez obzira na sve postojati, ali rak bi trebalo dobro da razmisli u šta se upušta. Nekad može i rakova sentimentalnost da odbije blizance, pa je bolje da je rak prikriva. Ako veza potraje, biće ispunjena usponima i padovima, i to će održati intenzivnost emocija.

KAKO SE SLAŽU: RAK I RAK

Ovo je jako skladna kombinacija, iako je veza nekad i previše mirna. Oboje imaju isti pogled na na svet i na porodični život, ali smetnja može biti u tome što su oboje previše emotivni, i reagovaće na svaku sitnicu, tako da se može desiti da će češće biti nezadovoljni nego srećni i spokojni. Neće se mnogo razdvajati, i sve će raditi zajedno, ali trebalo bi da imaju i neka interesovanja koja se tiču samo njih. Brak je moguć, ali zahteva puno strpljenja i obostranog razumevanja.

KAKO SE SLAŽU: RAK I LAV

Ovo može biti savršena veza, jer lav ume da stabilizuje ćudljivog raka, dok je raku potreban neko otvoren i snažan kao lav. Lavu je potrebno da bude u centru pažnje, i ako bude umeren u tome, a i ako rak prihvati ulogu nekoga ko će stalno hvaliti lava, neće imati mnogo drugih preprea. Lav će zauzvrat naučiti da pokazuje emocije i pružaće potporu raku. Ako rak dozvoli dominantnost i u krevetu, nikad im neće biti dosadan seks, ali ni brak.

KAKO SE SLAŽU: RAK I DEVICA

Oba znaka veže odanost i želja za porodičnim životom, tako da njihova veza ima velikih izgleda za uspeh. Jedna od opasnosti u ovoj vezi je to što su obe strane preterano brižne, i vole da puno vremena provode zajedno. Možda će njima prijati ta povezanost, ali ne na duže staze. Problem može nastati kada budu na red došle neke bitne odluke, jer će se svako oslanjati na onog drugog. Međutim, ako se oboje istom merom potrude, mogu ostvariti skladnu vezu.

KAKO SE SLAŽU: RAK I VAGA

Ova dva znaka nemaju gotovo ništa zajedničko. Rakovi žele emotivnu vezu, i često im partneri postanu centar sveta, dok to jako smeta vagama, kojima je potrebno i nešto van toga. Njima je potrebno društvo i karijera, i ne mogu se osećati zadovoljno ako to nemaju, koliko god da imaju dobru i kvalitetnu ljubavnu vezu. Vaga se takođe teško nosi sa rakovim promenljivim karakterom, dok rak često oseća nesigurnost i nervozu u vezi sa vagom. Veza može potrajati, ali jako su retki brakovi između ova dva znaka.

KAKO SE SLAŽU: RAK I ŠKORPIJA

Ovo je savršena kombinacija. Oba znaka su jako emotivna, različite su prirode, ali se nadopunjuju. Rak je predan partneru, i to će potpuno odgovarati inače sumnjičavoj i posesivnoj škorpiji. U ovoj vezi oba znaka biće potpuno spokojna, i puna poverenja. Rakovi izbegavaju da donose odluke, što će potpuno odgovarati škorpijama koje vole da sve bude po njihovom. Raku će odgovarati škorpijina potreba za dominacijom, a škorpiji će odgovarati rakova posesivnost, jer će se tako ona osetiti sugurnom. Jako strastvena veza, sa velikim izgledima za uspešan brak.

KAKO SE SLAŽU: RAK I STRELAC

Ova dva znaka imaju sasvim drugačije želje, jer je strelac nestabilan i lutalica, a rak voli sigurnost i potrebna mu je ljubav partnera. Rak razmišlja o budućnosti, dok strelac uvek uživa u sadašnjem trenutku. Iako na početku veze ima puno strasti između ova dva znaka, rak će vremenom početi da se oseća zapostavljano, a strelac to neće ni primećivati, pa će problem postajati sve veći. Strelčevi vole da su uvek dobro raspoloženi, i ne vole što će rak stalno biti neraspoložen. Veza može uspeti jedino ako strelac pokaže tolerantnost i razumevanje za nesrećnog raka.

KAKO SE SLAŽU: RAK I JARAC

Rak i jarac su suprotnih shvatanja u mnogim aspektima, ali to je i ono što ih međusobno privlači.  Oba partnera su okrenuta tradicionalnim vrednostima i porodičnom životu, tako da ima izgleda za uspešnu vezu, ali i brak.  Problem može biti u tome što će jarac često biti suviše okupiran drugim stvarima da bi posvećivao pažnju partneru, koja je raku potrebna, ali jarac je veran, i to će zadovoljiti raka. Jarac je zaokupljen karijerom, dok je rak prilično nezainteresovan na tom planu, ako se razumeju potpuno na tom planu, sve ostalo je manje bitno.

KAKO SE SLAŽU: RAK I VODOLIJA

Vodolija je previše ravnodušna za emotivne rakove, a vodoliji je nekad i smešna tolika osećajnost njegovog partnera. Vodolija nikad neće razumeti zašto rak svakodnevno ima potrebu da joj izjavljuje ljubav, dok će rak zbog toga biti jako nesiguran u osećanja svog partnera. Rak voli dosta vremena da provodi kod kuće, dok nezavisna vodolija voli bogat društveni život, pa će nekad više vremena provoditi sa društvom nego sa partnerom. Rak će u ovoj vezi biti često povređen reakcijama vodolije, pa se ne savetuje da se upuštaju u dublji odnos, ako nisu spremni na kompromise.

KAKO SE SLAŽU: RAK I RIBE

Ovo je jako dobra kombinacija, i rak i ribe predstavljaju skladan par. Rakovi su kreativni, dok su ribe sanjari, i zajedno mogu da dođu do ispunjenja snova. Za oba znaka emotivna sigurnost je bitna, i kako pružaju dovoljno ljubavi jedno drugom, zadovoljstvo je obostrano. Problem može izbiti ako riba upadne u depresivno raspoloženje, jer emotivni rak neće biti u stanju da ribe izbavi iz tog stanja. Srećom, ovakvi periodi neslaganja su kratkotrajni, i ako lako prebrode te sitne probleme, smeši im se jako uspešan brak pun razumevanja.

LAV (23. jul – 22. avgust)

KAKO SE SLAŽU: LAV I OVAN

Ova kombinacija pruža mogućnosti za uspeh, ali samo uz obostrane kompromise. Oba znaka imaju izražen ego, i oboje vole da vode glavnu reč u vezi. Rasprave će biti svakodnevne, a lav bi trebalo ponekad da pusti ovna da veruje kako je on u pravu. Lavu je bitno da često bude u centru pažnje, pa bi ovan trebalo češće da hvali lava i njegove osobine. Ako se oboje malo prilagode, imaju velike šanse da ostvare lepu, dugu i mirnu vezu.

KAKO SE SLAŽU: LAV I BIK

Oba znaka imaju potrebu da budu dominantna u odnosu, i to može stvarati povremene probleme. Bik će obezbeđivati pažnju koja je lavu potrebna, ali neće biti zadovoljan pažnjom koju mu lav pruža, jer će ovaj biti previše okupiran sobom. Fizički odnos im može biti jako dobar, i kako nisu zahtevni ni jedan i drugi, i ako se dogovore oko dominacije i pružanja pažnje, mogu imati srećnu i dugotrajnu vezu. Lav je otvoren, a bik je konzervativan, i ako nemaju jako izražene te osobine, lako će se dopunjavati i učiti jedan od drugog.

KAKO SE SLAŽU: LAV I BLIZANCI

Ova dva znaka uživaju jako jedan u drugom, i moguće je ostvarenje idealne veze. Oba znaka vole da dominiraju i da su u centru pažnje. To im neće smetati u vezi, i biće im jako zabavne sve igrice koje igraju međusobno. Problem može izazvati lavova ljubomora i posesivnost, ali i to što oba znaka uživaju u dominantnosti i tome da im se ljudi dive, ali ne mogu ponuditi to jedan drugome. Ali kako se uvek jako zabavljaju kada su zajedno, navićiće se na to, i više im to neće predstavljati problem.

KAKO SE SLAŽU: LAV I RAK

Ovo može biti savršena veza, jer lav ume da stabilizuje ćudljivog raka, dok je raku potreban neko otvoren i snažan kao lav. Lavu je potrebno da bude u centru pažnje, i ako bude umeren u tome, a i ako rak prihvati ulogu nekoga ko će stalno hvaliti lava, neće imati mnogo drugih preprea. Lav će zauzvrat naučiti da pokazuje emocije i pružaće potporu raku. Ako rak dozvoli dominantnost i u krevetu, nikad im neće biti dosadan seks, ali ni brak.

KAKO SE SLAŽU: LAV I LAV

Oba partnera vole dominaciju, pa su u ovoj vezi česti sukobi i svađe. Veza bi mogla uspeti ako žena preuzme ulogu slabijeg, i prepusti dominantnost muškarcu, koji može da napravi druge kompromise. Dva lava se jako lepo slažu u krevetu, i jako su romantični. Kako oba znaka uživaju da su u centru pažnje, manjkaće im pažnje od partnera, jer je nikad neće pružati jedan drugome, onoliko koliko bi želeli. Da bi opstali zajedno, trebalo bi da prihvate činjenicu da imaju slične želje, pa da svesno ponekad naprave kompromis.

KAKO SE SLAŽU: LAV I DEVICA

Ova veza ne uspeva baš uvek, ali uz malo truda moguće je ostvariti i ovu zajednicu. Rezervisanu i štedljivu devicu će iritirati lavova velikodušnost i stalna potreba da se svima dopadne. Međutim, devica jako često ume da padne na lavov šarm i ljupku prirodu, dok će devica lavu pružiti nezaboravne trenutke u krevetu. Oba znaka imaju veliku volju za uspehom, pa se dešava da nekada baš iz ovog razloga ova kombinacija postane jako uspešna.

KAKO SE SLAŽU: LAV I VAGA

Ovo je jako dobra kombinacija, jer su oba znaka društvena i vole izlaske. Kako oboje vole da se ističu u društvu, lako će se i primetiti. Lavu se međutim neće svideti kritičnost i neodlučnost vage, ali kad odu u spavaću sobu zaboraviće na sve probleme. Ako se javi problem, vaga bi bila ta koja treba da popusti, što njoj neće predstavljati veliki problem. Ova dva znaka imaju velikih izgleda za sreećan bračni život.

KAKO SE SLAŽU: LAV I ŠKORPIJA

Ovo može biti uspešna kombinacija, jer između ova dva znaka postiji jaka seksualna privlačnost, ali jedino što će im na put stati je škorpijina preterana ljubomora i posesivnost. Oba znaka vole da dominiraju, pa bi trebalo da se dominantnost partnera smenjuje, jer ne mogu oboje vladati. To bi mogla biti zanimljiva partnerska igra, ali ako se oboje umore od svega, onda im nema leka. Oboje su osećajni su i strastveni, i to je ono što će ih održati u vezi.

KAKO SE SLAŽU: LAV I STRELAC

Oba znaka dele ljubav prema avanturi i slobodi, društveni su i vole lep provod. U nekim stvarima su slični, a u nekim različiti, ali se savršeno nadopunjuju i čine jedno drugim srećnim. Lav treba da dozvoli strelcu da ponekad uživa u svojoj slobodi, pa će strelac sve manje imati potrebe za samostalnošću kada oseti da ga partner ne guši. Lav i strelac imaju velike izglede za uspeh u bračnom životu.

KAKO SE SLAŽU: LAV I JARAC

Lav i jarac se često neće razumeti, jer oboje teže da steknu moć, ali na drugačije načine. Mogući su sukobi oko novca, jer lav voli da troši, dok jarac voli da štedi. Takođe, lav voli da odmara, jarac voli da radi. Oba znaka vole da dominiraju, i teško da će prihvatiti da je drugi partner u pravu. Ako su ipak dovoljno svesni svojih vrlina i mana, i ako su spremni na kompromise, veza može uspeti.

KAKO SE SLAŽU: LAV I VODOLIJA

Ova veza može funkcionisati, ali neće biti preterano strastvena, jer vodolija važi za ravnodušan znak, a lav za rezervisan. Lavu je potrebna pažnja, a vodolija mu to ne može priuštiti. Imaju i različite poglede na nezavisnost – vodolija voli da istražuje nepoznato, a lav voli luksuzan i stabilan život. Ova dva znaka teško mogu uspostaviti dobar odnos, iako privlačnost postoji.

KAKO SE SLAŽU: LAV I RIBE

Lavu odgovara to što će riba uvek imati razumevanja za njega, i što će uvek imati potrebnu pažnju. Ribe privlače dominantni partneri, ali lav nekad neće moći da toleriše preteranu osetljivost ribe. Kada pažnja i razumevanje budu potrebni ribama, lav će često pobeći, jer mu ponos ne dozvoljava da pomogne partneru kada je u nevolji. Veza može biti jako komplikovana, i obično je lav taj koji pobegne iz veze.

DEVICA (23. avgust – 22. septembar)

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I OVAN

Ovan i devica važe za neutralan par, ali ako je prava ljubav u pitanju ova dva znaka mogz stvoriti jako lepu zajednicu punu razumevanja. Potrebno je samo da budu jako bliski, i da imaju dosta sličnih interesovanja. Takođe, moraju biti jako strpljivi na seksualnom planu, jer im se jako razlikuju stavovi po tom pitanju. Ovan je direktan i impulsivan, a devica je misteriozna i potrebno joj je vreme da bi se otvorila.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I BIK

Ova kombinacija važi za jednu od najboljih kombinacija među znakovima. Oba znaka imaju slične intelektualne težnje i oboje cene toplinu doma. Bik je jako temeljan i vodi računa o tome kako troši novac, što odgovara štedljivoj devici. Međutim, ponekad je devica previše okupirana sama sobom, što neće odgovarati biku, kome je konstantno potrebna ljubav, može ga uplašiti hladnoća device. Devica bi trebalo da se potrudi da pokazuje svoja osećanja, da se bik ne bi povukao. U svakom slučaju, uz malo truda, mogu ostvariti savršen odnos.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I BLIZANCI

Blizanci mogu privući prefinjenu i osecajnu devicu samo ukoliko budu uporni. Devica će poverovati da bi blizanci učinili sve za nju, i upustiće se u vezu, koja može trajati do trenutka dok ne otkrije pravo lice blizanaca, a onda se može desiti da će pobeći glavom bez obzira. Do tada će imati lepu vezu. Device izluđuje nepredvidivost i nepouzdanost blizanaca, dok blizanci nisu spremni da pihvate sitničavost i prigovaranja device.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I RAK

Oba znaka veže odanost i želja za porodičnim životom, tako da njihova veza ima velikih izgleda za uspeh. Jedna od opasnosti u ovoj vezi je to što su obe strane preterano brižne, i vole da puno vremena provode zajedno. Možda će njima prijati ta povezanost, ali ne na duže staze. Problem može nastati kada budu na red došle neke bitne odluke, jer će se svako oslanjati na onog drugog. Međutim, ako se oboje istom merom potrude, mogu ostvariti skladnu vezu.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I LAV

Ova veza ne uspeva baš uvek, ali uz malo truda moguće je ostvariti i ovu zajednicu. Rezervisanu i štedljivu devicu će iritirati lavova velikodušnost i stalna potreba da se svima dopadne. Međutim, devica jako često ume da padne na lavov šarm i ljupku prirodu, dok će devica lavu pružiti nezaboravne trenutke u krevetu. Oba znaka imaju veliku volju za uspehom, pa se dešava da nekada baš iz ovog razloga ova kombinacija postane jako uspešna.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I DEVICA

Ovo je jako dobra kombinacija. Dve device imaju zajedničke interese i slične stavove o životu i ljubavi. Seks im nije najbitniji na svetu, ali zato ljubav jeste. Racionalne su i nikada ne dosade jedna drugoj. Problem se može javiti zato što su device sitničave i često će videti problem u partneru, ali ako smanje svoju potrebnu za perfektvom vezom i partnerom, moguća je uspešna veza i brak.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I VAGA

Oba znaka su perfekcionisti, ali i prefinjenog ukusa i šarma, i lako će se prepoznati u masi i pronaći zajednički jezik. Ogovaraće sve oko sebe, ali kada devica počne analizirati vagu, javiće se problemi, naročito kada devica shvati da vaga ne može biti verna samo njoj. Brak je moguć samo ako se devica pomiri sa činjenicom da je vagi potrebna pažnja i nekog drugog.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I ŠKORPIJA

Ova dva znaka će se lako spojiti, jer imaju mnoštvo zajedničkih interesa. Zavodljivom škorpionu neće biti problem da zavede devicu, ali čim ona počne da ga procenjuje pobeći će, jer neće podneti činjenicu da neko primećuje njegovu nesavršenost, a device su pravi eksperti u tome. Škorpijini napadi ljubomore mogu jako smetati devici. Veza može biti lepa neko vreme, ali čim krenu problemi, najbolje je da svako krene svojim putem. Prateljstvo posle veze je moguće.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I STRELAC

Iako će se lako spojiti, i započeti strastvenu vezu, strelčev pogled na život će početi da izluđuje devicu. Ona voli sugurnost i posvećenost u vezi, ali strelac će joj pružiti sve, samo ne to, jer će uvek biti zauzet drugim stvarima. Čak i devica, koja po prirodi nije posesivna, može početi da oseća ljubomoru u vezi.  Oboje vole da putuju i gaje ljubav prema prirodi, i to je jedina stvar koja ih može održati u vezi.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I JARAC

Ovo je dobra veza koja može da potraje, jer se oba znaka dobro slažu. Realni su, praktični i konzervativni, i znaju šta žele od života. Takođe oboje su štedljivi, i vole planirati stvari unapred, tako da će retko dolaziti do konflikta. Okrenuti su porodici i ne prija im veliko društvo, i znaju kako da provedu vreme sami. Ponekad će faliti romantike u ovoj vezi, jer nijedan znak nije preterano emotivan, ali nikom to neće smetati, i imaju odličnu bazu za srećnu budućnost.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I VODOLIJA

Ova veza može opstati samo uz puno truda i popuštanja, prevenstveno od strane device. Na početku će se složiti, i jako uživati u vezi, ali sve do trenutka dok veza ne preraste u nešto ozbiljnije.  Tada će se ispoljiti njihove različitosti, naročito na materijalnom planu. Devica voli materijalnu sigurnost i novac, dok vodoliji novac nije na listi prioriteta. Vodoliji je potreban širok krug prijatelja, dok devica uživa u društvu nekoliko bliskih prijatelja. Ne postoji snažna seksualna privlačnost među njima, i veza zbog toga nema velikih izgleda za uspeh.

KAKO SE SLAŽU: DEVICA I RIBE

Ribe važe za jedan od najosećajnijih znakova, i kao takve mogu i u hladnoj devici probuditi skrivene emocije. Devica voli sve unapred da isplanira, dok ribe vole da slušaju intuiciju, i da rade ono što im se u tom trenutku radi, pa često neće ni provoditi vreme zajedno. Kada se projave problemi, ribe se povlače u sebe, dok device vole otvoreno da razgovaraju. Ova veza će biti puna briga i nerazjašnjenih pitanja.

VAGA (23. septembar – 22. oktobar)

KAKO SE SLAŽU: VAGA I OVAN

Jaka privlačnost postoji između ova dva znaka, ali često ova kombinacija ne uspe. Ovan uživa u svojoj dominantnosti, što se vagi neće svideti ni malo. Vaga će pokušati da promeni ovna, ali kad uvidi da to nije sasvim lako javiće se problemi. Vage vole da uvek budu blizu svojih partnera, dok ovnovi vole slobodu. Suviše različitosti je u pitanju, i veza može uspeti samo ako se oba partnera potrude.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I BIK

Ovo može biti lep odnos, ali samo uz puno truda. Bik voli da vodi glavnu reč, dok će vagi često to smetati, i neće joj se sviđati što joj bik stalno nameće svoje stavove. Vaga je romantična, i potrebna su joj stalna nova osvajanja, a bik će često biti ljubomoran, što će se vagi neće preterano sviđati. Međutim, kada uspeju da izađu na kraj jedno sa drugim, mogu ostvariti harmoničan odnos i naučiće dosta jedno od drugog.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I BLIZANCI

Ovo je jako dobra kombinacija, jer se ova dva znala slažu u gotovo svim aspektima. Takođe u vezi je prisutno mnogo strasti, i nijedan od znakova nije ljubomoran. Blizanci moraju vagi prepustiti brigu o finansijama, i podržavati je u karijeri, dok vaga mora da nauči da se prilagodi nestalnom raspoloženju blizanaca. Oba znaka vole samostalnost i slobodu, pa se neće gušiti međusobno, i biće jedan sa drugim kada zaista imaju potrebu za time. Veza ima velikih izgleda da preraste u dugotrajan i srećan brak.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I RAK

Ova dva znaka nemaju gotovo ništa zajedničko. Rakovi žele emotivnu vezu, i često im partneri postanu centar sveta, dok to jako smeta vagama, kojima je potrebno i nešto van toga. Njima je potrebno društvo i karijera, i ne mogu se osećati zadovoljno ako to nemaju, koliko god da imaju dobru i kvalitetnu ljubavnu vezu. Vaga se takođe teško nosi sa rakovim promenljivim karakterom, dok rak često oseća nesigurnost i nervozu u vezi sa vagom. Veza može potrajati, ali jako su retki brakovi između ova dva znaka.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I LAV

Ovo je jako dobra kombinacija, jer su oba znaka društvena i vole izlaske. Kako oboje vole da se ističu u društvu, lako će se i primetiti. Lavu se međutim neće svideti kritičnost i neodlučnost vage, ali kad odu u spavaću sobu zaboraviće na sve probleme. Ako se javi problem, vaga bi bila ta koja treba da popusti, što njoj neće predstavljati veliki problem. Ova dva znaka imaju velikih izgleda za sreećan bračni život.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I DEVICA

Oba znaka su perfekcionisti, ali i prefinjenog ukusa i šarma, i lako će se prepoznati u masi i pronaći zajednički jezik. Ogovaraće sve oko sebe, ali kada devica počne analizirati vagu, javiće se problemi, naročito kada devica shvati da vaga ne može biti verna samo njoj. Brak je moguć samo ako se devica pomiri sa činjenicom da je vagi potrebna pažnja i nekog drugog.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I VAGA

Dve vage se u nekim stvarima dobro razumeju, ali one negativne karakteristike ih izluđuju kod partnera. Vage ne vole da donose bitne odluke, pa im to može predstavljati veliki problem u vezi. Mađutim, vage uopšte nisu ljubomorne, tako da njhova potreba da flertuju sa drugim ljudima naći će razumevanje kod partnera. Nekad su oboje previše zahtevni, što može biti iscrpljujuće. Mnogo češće će provoditi vremena sa društvom nego jedno sa drugim, ali kada dodje vreme za brak i osnivanje porodice, zapitaće se oboje da li je to ono što žele.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I ŠKORPIJA

Ova kombinacija može biti uspešna jedino ako škorpija suzbije svoju ljubomoru, a ako vaga prestane da flertuje sa strane. Ovi znakovi imaju različite stavove prema porodičnim vrednostima, i dok škorpija žudi za mirnim porodičnim životom, vaga se tu ne može smiriti. Vaga je često ta koja napušta škorpiju, tražeći nekoga sa kim se neće osećati tako ograničeno i sputano. Škorpija neverstvo nikad neće oprostiti, ali se može vratiti u vezu samo da bi se osvetila. Ako se nevera desi, bolje je da se raziđu zauvek.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I STRELAC

Vagi nikad neće biti dosadno sa strelcem, koji je rođen za avanture, a šarmantna vaga će znati kako da zaintrigira strelca. Međutim, strelac voli svoju nezavisnost, a vagina neodlučnost će održati strelčeva interesovanja prema vagi. Ali, kako nijedan od ova dva znaka ne voli miran i sređen život, ako veza postane previše savršena, može im postati dosadno, i poželeće tada možda neku novu avanturu.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I JARAC

Jarac će jako brzo osvojiti vagu, jer će vaga pasti na njegove ambicije i atraktivan izgled, a takođe i vaga će jako privlući jarca. Međutim, lenjost vage će nervirati jarca koji je navikao da stalno radi, nekad čak i previše, pa će vaga postati jako kritična prema njemu, i optuživati ga što više vremena posvećuje poslu nego njoj. Vaga ima potrebu za stalnih osvajanjem, a konzervativan jarac će teško moći to da prihvat. Suviše su različita ova dva znaka, da bi brak bio uspešan.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I VODOLIJA

Ovo je jako uzbudljiva kombinacija, jer oba znaka vežu slične potrebe: stalno upoznavanje novih ljudi i bogat društveni život. Vaga i vodolija će se lako dogovoriti i oko stvari koje im nisu zajedničke, i uvek će imati razumevanja za partnera. Oboje će imati nekad potrebu za samostalnošću, ali kako se razumeju u toj potrebi, to im neće predstavljati nikakav problem. Njihova veza često preraste u uspešan brak.

KAKO SE SLAŽU: VAGA I RIBE

Iako se na prvi pogled privlače, veza vage i ribe nema puno izgleda za uspeh. Vage su po prirodi neodlučne, ribe takođe, i oba znaka karakteriše promenljivo raspoloženje. Često će ih međusobno iritirati to što su toliko slični. Vaga često postane umorna od potrebe riba da se oslanjaju na nekoga, a ona sama neće biti u stanju to da im priušti. Iako naizgled dosadna i melanholična veza, ima izgleda da se brak ostvari, ako su emocije jake.

ŠKORPIJA (23. oktobar – 22. novembar)

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I OVAN

Ovo je kombinacija koja nikad nije jednostavna, i partneri mogu biti uvek na granici između ljubavi i mržnje. U ovom odnosu će biti mnogo strasti, ali i izražene ljubomore sa obe strane. Jako se teško prilagođavaju partneri jedan drugom, ili menjaju, jer oba znaka važe za veoma tvrdoglave. I škorpija i ovan imaju dosta energije, nezavisni su i ne vole da ih kontrolišu. Ako na vreme nađu zajednički jezik, mogu uspeti, ali uz konstantan trud.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I BIK

Ova dva znaka se jako privlače seksualno, i imaju dosta toga zajedničkog. I bik i škorpija umeju da budu jako tvrdoglavi, ljubomorni i posesivni, i moraju verovati jedno drugom da bu ovaj odnos uspeo. Bik ima potrebu da poseduje ljubavnika fizički, dok škorpija teži da ljubavnika posebuje u emotivnom smislu. Škorpija često nije spremna na kompromise, ali i bik će biti tvrdoglav u stvarima koje smetaju škorpiji. Veza će im uspeti ako oboje pomere granice tolerancije i ako steknu potpuno poverenje jedan u drugog.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I BLIZANCI

Blizanci i škorpija su znaci jako različiti po svojim karakterima, ali ako su spremni na kompromise i na učenje mogu se lepo složiti, i postati jako bliski. Škorpiju će nervirati stalna želja za slobodom kod blizanaca, i to će kod nje stvoriti ljubomoru, koje se blizanci užasavaju. Ako jedan znak svesno odluči da se promeni, onda veza ima izgleda za uspeh, a ako ne, biće ovo pravo mučenje. Škorpija je preosetljiva za intelektualne blizance. Blizanci su promenljivi i površni, dok je škorpija zahtevna i nefleksibilna. Blizanci imaju veliku potrebu za drugim ljudima, i velikim društvom, što škorpija nikad neće moći da isprati.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I RAK

Ovo je savršena kombinacija. Oba znaka su jako emotivna, različite su prirode, ali se nadopunjuju. Rak je predan partneru, i to će potpuno odgovarati inače sumnjičavoj i posesivnoj škorpiji. U ovoj vezi oba znaka biće potpuno spokojna, i puna poverenja. Rakovi izbegavaju da donose odluke, što će potpuno odgovarati škorpijama koje vole da sve bude po njihovom. Raku će odgovarati škorpijina potreba za dominacijom, a škorpiji će odgovarati rakova posesivnost, jer će se tako ona osetiti sugurnom. Jako strastvena veza, sa velikim izgledima za uspešan brak.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I LAV

Ovo može biti uspešna kombinacija, jer između ova dva znaka postiji jaka seksualna privlačnost, ali jedino što će im na put stati je škorpijina preterana ljubomora i posesivnost. Oba znaka vole da dominiraju, pa bi trebalo da se dominantnost partnera smenjuje, jer ne mogu oboje vladati. To bi mogla biti zanimljiva partnerska igra, ali ako se oboje umore od svega, onda im nema leka. Oboje su osećajni su i strastveni, i to je ono što će ih održati u vezi.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I DEVICA

Ova dva znaka će se lako spojiti, jer imaju mnoštvo zajedničkih interesa. Zavodljivom škorpionu neće biti problem da zavede devicu, ali čim ona počne da ga procenjuje pobeći će, jer neće podneti činjenicu da neko primećuje njegovu nesavršenost, a device su pravi eksperti u tome. Škorpijini napadi ljubomore mogu jako smetati devici. Veza može biti lepa neko vreme, ali čim krenu problemi, najbolje je da svako krene svojim putem. Prateljstvo posle veze je moguće.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I VAGA

Ova kombinacija može biti uspešna jedino ako škorpija suzbije svoju ljubomoru, a ako vaga prestane da flertuje sa strane. Ovi znakovi imaju različite stavove prema porodičnim vrednostima, i dok škorpija žudi za mirnim porodičnim životom, vaga se tu ne može smiriti. Vaga je često ta koja napušta škorpiju, tražeći nekoga sa kim se neće osećati tako ograničeno i sputano. Škorpija neverstvo nikad neće oprostiti, ali se može vratiti u vezu samo da bi se osvetila. Ako se nevera desi, bolje je da se raziđu zauvek.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I ŠKORPIJA

Iako se škorpije magnetno privlače, problem je u tome što ih iritiraju baš one osobine koje sami poseduju. Izvlače ono najgore jedno iz drugog, tako da ljubomora i posesivnost prevazilazi sve granice normale u ovoj kombinaciji. Ako imaju različite stavove u vezi nečega, neće se smiriti dok ne pokažu da su baš oni u pravu. Iako se jako dobro razumeju u krevetu, čim izađu iz spavaće sobe stzpaju problemi. Veza će se održati dok god bude bilo zaljubljenosti.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I STRELAC

Strelac jako voli svoju slobodu, ali će škorpija biti ta koja će želeti strelca da veže što čvršće za sebe. Škorpija jako voli svoju kuću, dok se strelac oseća ispunjeno jedino kada je na stranom terenu, i uvek je spreman za putovanja i avanture. Jako se privlače seksualno ova dva znaka, ali kad strelac oseti da mu neko ugrožava slobodu, ne preostaje mu ništa drugo nego da odleprša dalje. Ako je pak škorpija spremna na kompromise, veza može opstati, jer ova dva znaka uvek imaju o čemu da pričaju.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I JARAC

Ova kombinacija obećava mnogo, ali samo pod uslovom da jedan od znakova prepusti dominantnost svom partneru. Kako jarac ne voli flert van veze, škorpija će biti zadovoljna sve dok ne shvati da je jarcu nekad bitnija karijera nego njihova veza. Jarcu će ponekad prijati škorpijino pokazivanje ljubomore, jer će mu to biti dovoljan dokaz ljubavi, a za uzvrat će i on promeniti neke stvari kod sebe. Veza im je jako strastvena, a brak često vrlo uspešan.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I VODOLIJA

Ovo je jako strastvena kombinacija, ali uz puno uspona i padova. Vodoliji ne prija škorpijina ljubomora, a škorpiju uznemiravaju vodolijina nepredvidiva raspoloženja i želja za slobodom. Vodolija je izrazito društvena, i uživa da bude okružena prijateljima, dok je škorpiji potrebno više intimnosti sa partnerom. Seks im je jako maštovit i neobičan. Da bi veza opstala potrebno je mnogo truda, kompromisa i odricanja.

KAKO SE SLAŽU: ŠKORPIJA I RIBE

Ovo je jedna od najboljih kombinacija, i kad se jednom nađu ova dva znaka, ako postoji ljubav među njima, niko i ništa ih ne može razdvojiti. Lako se razumeju, i nekad nije ni potrebno da naglas izražavaju svoje želje. Ribe se oslanjaju na škorpiju, jer su često neodlučne, a škorpija će sa zadovoljstvom prihvatiti ulogu dominantnijeg. Ribama neće smetati škorpijina dominantnost i posesivnost, čak će im i prijati, jer će se tako osećati voljenim. Oba znaka su odana i istrajna, tako da će im brak biti jako lep i interesantan.

STRELAC (23. novembar – 21. decembar)

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I OVAN

Ova dva znaka mogu razviti jako kvalitetan odnos, jer oboje zrače optimizmom i slobodoumnošću. Nijedan od njih nema želju za posedovanjem, društveni su i spontani. Njihova veza je puna iznenađenja i nikad nije dosadna. Ovan je u stanju da savršeno kontroliše strelčevu sklonost ka raspravama, a vrlo često se savršeno razumeju a da ne progovore ni reč. Ovo razumevanje se lepo pokazuje i u spavaćoj sobi.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I BIK

Ova dva znaka su sušta suprotnost jedan drugom. Bik voli miran i sređen život, dok strelac voli da luta, i nije mnogo okrenut ka domu, što će biku jako smetati. U nekim slučajevima veza može uspeti, ali samo ako su spremni da imaju partnera sa potpuno različitim pogledima na svet. Iako se jako privlače seksualno, ponekad je bolje ipak da odnos ostane prijateljski.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I BLIZANCI

Ova dva znaka se magnetno privlače. Oboje su promenljivi, misteriozni i lepršavi, i veza im nikada neće biti dosadna. Ni jedan od znakova neće insistirati na otvorenosti, pa nikad neće dostići viši nivo bliskosti. Oba znaka su jako zabavna, i izrazito društvena, pa će im zbog toga intimni trenuci biti retki. Dobra su i prijateljska kombinacija, jer se dobro razumeju, a do uspešnog braka može doći samo ako se potrude obe strane.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I RAK

Ova dva znaka imaju sasvim drugačije želje, jer je strelac nestabilan i lutalica, a rak voli sigurnost i potrebna mu je ljubav partnera. Rak razmišlja o budućnosti, dok strelac uvek uživa u sadašnjem trenutku. Iako na početku veze ima puno strasti između ova dva znaka, rak će vremenom početi da se oseća zapostavljano, a strelac to neće ni primećivati, pa će problem postajati sve veći. Strelčevi vole da su uvek dobro raspoloženi, i ne vole što će rak stalno biti neraspoložen. Veza može uspeti jedino ako strelac pokaže tolerantnost i razumevanje za nesrećnog raka.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I LAV

Oba znaka dele ljubav prema avanturi i slobodi, društveni su i vole lep provod. U nekim stvarima su slični, a u nekim različiti, ali se savršeno nadopunjuju i čine jedno drugim srećnim. Lav treba da dozvoli strelcu da ponekad uživa u svojoj slobodi, pa će strelac sve manje imati potrebe za samostalnošću kada oseti da ga partner ne guši. Lav i strelac imaju velike izglede za uspeh u bračnom životu.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I DEVICA

Iako će se lako spojiti, i započeti strastvenu vezu, strelčev pogled na život će početi da izluđuje devicu. Ona voli sugurnost i posvećenost u vezi, ali strelac će joj pružiti sve, samo ne to, jer će uvek biti zauzet drugim stvarima. Čak i devica, koja po prirodi nije posesivna, može početi da oseća ljubomoru u vezi.  Oboje vole da putuju i gaje ljubav prema prirodi, i to je jedina stvar koja ih može održati u vezi.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I VAGA

Vagi nikad neće biti dosadno sa strelcem, koji je rođen za avanture, a šarmantna vaga će znati kako da zaintrigira strelca. Međutim, strelac voli svoju nezavisnost, a vagina neodlučnost će održati strelčeva interesovanja prema vagi. Ali, kako nijedan od ova dva znaka ne voli miran i sređen život, ako veza postane previše savršena, može im postati dosadno, i poželeće tada možda neku novu avanturu.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I ŠKORPIJA

Strelac jako voli svoju slobodu, ali će škorpija biti ta koja će želeti strelca da veže što čvršće za sebe. Škorpija jako voli svoju kuću, dok se strelac oseća ispunjeno jedino kada je na stranom terenu, i uvek je spreman za putovanja i avanture. Jako se privlače seksualno ova dva znaka, ali kad strelac oseti da mu neko ugrožava slobodu, ne preostaje mu ništa drugo nego da odleprša dalje. Ako je pak škorpija spremna na kompromise, veza može opstati, jer ova dva znaka uvek imaju o čemu da pričaju.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I STRELAC

Ovo je jako zanimljiva, ali i nepredbidiva kombinacija. U spavaćoj sobi im nikada neće manjkati ideja, i biće uvek jako maštoviti. Oba partnera teže avanturama, ali kako ni jednog partnera ne drži mesto, u stalnom lutanju, mogu se izgubiti, i svako će krenuti svojim putem. Potrebno je da imaju ista interesovanja, i isti krug prijatelja da bi ostali zajedno.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I JARAC

Jarčeva obazrivost i konzervativnost će u ovoj vezi izbiti na površinu, jer je strelac sve, samo ne konzervativan. Strelčeva neodgovornost i nemarnost će često iritirati jarca. Jarac neće davati dovoljno prostora i slobode jarcu, pa ako neko od partnera nije spreman na kompromise, bolje je da se ova dva znaka ne upuštaju u ozbiljniju vezu.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I VODOLIJA

Ovo je kombinacija koja ima velikih izgleda za ispeh. Oba znaka uživaju u svojoj slobodi, i imaju želju za razvijanjem individualnosti. Čak i ako zadrže tu samostalnost, strelac i vodolija često nađu zajednički jezik u mnogim stvarima. Oba znaka vole da su u centru pažnje, a nijednog partnera neće mučiti ljubomora, čak ni onda kada jedan od njih bude imao potrebu za slodobom. Veza je dugotrajna, ali teško da će ijedan od znakova biti inicijator za bračni život.

KAKO SE SLAŽU: STRELAC I RIBE

Ribe traže pouzdanog partnera, i čvrst oslonac u životu, ali strelac to nije. Strelčeva potreba za slobodom neće prijati ribama ni malo, i to će shvatiti kao nedostatak partnerove ljubavi, i ujedno će biti povod za udaljavanje. Strelac neće biti tu kada ribama bude najpotrebniji, a često će ih i njegov oštar jezik povrediti. Nijedan od partnera nema poštovanja za potrebe onog drugog, pa je uspešna veza gotovo nemoguća.

JARAC (22. decembar – 19. januar)

KAKO SE SLAŽU: JARAC I OVAN

Ovo nije baš najbolja kombinacija, ali zajednička želja za nezavisnošću im može doneti dosta razumevanja. Međutim, Ovan je impulsivan, pun entuzijazma, dok je jarac miran i tradicionalan. Oboje imaju potrebu za dominacijom, i različiti stavovi prema mnogim stvarima će ih dovoditi često do sukoba. Ovan ne voli pesimizam jarca, dok će se jarac uporno podsmevati entuzijazmu ovna. Jedino ih brak može spasiti, jer kada se malo skrase, strasti će se smiriti, i započeće mirniji život u dvoje.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I BIK

Ovo je jako dobra kombinacija. Oba znaka vole sugurnost porodičnog života, i cene tradiciju. Jako im se dobro poklapaju karakteri, pa imaju savršenu osnovu za dugu vezu i stabilan bračni život. I jarac i bik vole materijalnu sigurnost, i nekad se umeju više posvetiti karijeri nego jedan drugom. Osećajni bik će uspeti da prodre do romantičnog dela u jarcu, i savršeno se dopunjavaju.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I BLIZANCI

Ovo su dva potpuno suprotna znaka, i prevashodno ne umeju da cene kvalitete onog drugog. Jarac je ambiciozan i pouzdan, dok su blizanci sve drugo, ali ne to. Privlačnost je moguća zato što će se pesimističnom jarcu svideti dobro raspoloženi blizanci, i pored njih će postati društveniji i pozitivniji. Blizanci će međutim pored jarca steći finansijsku sigurnost. Ako shvate na vreme da su dovoljno različiti, i da ne mogu uživati u istim stvarima, ali da se savršeno dopunjuju, veza ima izgleda za uspeh.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I RAK

Rak i jarac su suprotnih shvatanja u mnogim aspektima, ali to je i ono što ih međusobno privlači.  Oba partnera su okrenuta tradicionalnim vrednostima i porodičnom životu, tako da ima izgleda za uspešnu vezu, ali i brak.  Problem može biti u tome što će jarac često biti suviše okupiran drugim stvarima da bi posvećivao pažnju partneru, koja je raku potrebna, ali jarac je veran, i to će zadovoljiti raka. Jarac je zaokupljen karijerom, dok je rak prilično nezainteresovan na tom planu, ako se razumeju potpuno na tom planu, sve ostalo je manje bitno.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I LAV

Lav i jarac se često neće razumeti, jer oboje teže da steknu moć, ali na drugačije načine. Mogući su sukobi oko novca, jer lav voli da troši, dok jarac voli da štedi. Takođe, lav voli da odmara, jarac voli da radi. Oba znaka vole da dominiraju, i teško da će prihvatiti da je drugi partner u pravu. Ako su ipak dovoljno svesni svojih vrlina i mana, i ako su spremni na kompromise, veza može uspeti.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I DEVICA

Ovo je dobra veza koja može da potraje, jer se oba znaka dobro slažu. Realni su, praktični i konzervativni, i znaju šta žele od života. Takođe oboje su štedljivi, i vole planirati stvari unapred, tako da će retko dolaziti do konflikta. Okrenuti su porodici i ne prija im veliko društvo, i znaju kako da provedu vreme sami. Ponekad će faliti romantike u ovoj vezi, jer nijedan znak nije preterano emotivan, ali nikom to neće smetati, i imaju odličnu bazu za srećnu budućnost.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I VAGA

Jarac će jako brzo osvojiti vagu, jer će vaga pasti na njegove ambicije i atraktivan izgled, a takođe i vaga će jako privlući jarca. Međutim, lenjost vage će nervirati jarca koji je navikao da stalno radi, nekad čak i previše, pa će vaga postati jako kritična prema njemu, i optuživati ga što više vremena posvećuje poslu nego njoj. Vaga ima potrebu za stalnih osvajanjem, a konzervativan jarac će teško moći to da prihvat. Suviše su različita ova dva znaka, da bi brak bio uspešan.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I ŠKORPIJA

Ova kombinacija obećava mnogo, ali samo pod uslovom da jedan od znakova prepusti dominantnost svom partneru. Kako jarac ne voli flert van veze, škorpija će biti zadovoljna sve dok ne shvati da je jarcu nekad bitnija karijera nego njihova veza. Jarcu će ponekad prijati škorpijino pokazivanje ljubomore, jer će mu to biti dovoljan dokaz ljubavi, a za uzvrat će i on promeniti neke stvari kod sebe. Veza im je jako strastvena, a brak često vrlo uspešan.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I STRELAC

JJarčeva obazrivost i konzervativnost će u ovoj vezi izbiti na površinu, jer je strelac sve, samo ne konzervativan. Strelčeva neodgovornost i nemarnost će često iritirati jarca. Jarac neće davati dovoljno prostora i slobode jarcu, pa ako neko od partnera nije spreman na kompromise, bolje je da se ova dva znaka ne upuštaju u ozbiljniju vezu.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I JARAC

Ova veza je realna, ali nije mnogo zanimljiva. Dva jarca će se razumeti na poslovnom i finansijkom planu, ali neće imati preteranu potrebu za izražavanjem emocija, jer se one po njima podrazumevaju. Problem se može javiti kada budu imali različite stavove oko nekih bitnih stvari, jer su jarčevi jako tvrdoglavi i rešeni da do kraja isteraju pravdu. Iako se dobro razumeju zbog sličnih pogleda na svet, neće im biti najinteresantnija veza, pa ako se jave problemi, bolje je da svako krene svojim putem.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I VODOLIJA

Ovo je veza koja se često pretvori u prijateljstvo, jer je jarcu teško da s izbori sa vodolijom u ljubavnom odnosu. Vodolija je nestalna, i stalno u pokretu, dok će jarac stalno pokušavati da joj nametne strogu kontrolu. U ovoj vezi nijedan partner neće biti zadovoljan, iako van ljubavnog odosa ovi znaci dele mnoštvo sličnih ideja. Veza će često zahtevati puno napora, a brak je gotovo nemoguć.

KAKO SE SLAŽU: JARAC I RIBE

Ribe od svog parnera očekuju potpunu predanost, ali jarac, iako veran, nekad neće moći da odoli svojoj karijeri, i često će ako mora da bira između partnera i karijere, izabrati ono drugo. Ribe su nežne, i prilagodljive, i ako jarac ne bude previše grub u svojim zapovestima, veza ipak može opstati. Iako dve različite prirode, često se jarac i ribe lepo nadopunjuju, iako ne razumeju mnogo jedan drugog.

VODOLIJA (20. januar – 19. februar)

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I OVAN

Ova dva znaka se nekad mogu privući jako brzo, ali nijedno od njih neće biti spremno da se upusti u dužu vezu. Ponekad će biti u napetim situacijama, i retko kada će se oboje opustiti i bezbrižno uživati u ljubavi. Ovan će ostvariti svoju želju za dominantnošću, ali ponekad će ga nervirati vodolijina pasivnost i nepredvidivost. Vodolija nije toliko seksualno aktivna, i jako retko pokreće inicijativu na tom planu, što to može zasmetati ovnu. Veza može postati jako posebna, ako oboje imaju dosta razumevanja i ako su strpljivi i žele da udovolje drugoj strani ponekad.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I BIK

Ovo je jako retka veza, jer bik teško da može da podnese vodolijinu ravnodušnost i želju za slobodom. Vodolija međutim na to gleda drugačije, i njoj smeta bikova posesivnost. Bik je ljubomoran na vodolijina interesovanja, prijatelje i sve što odvlači pažnju svestranoj vodoliji. Bik traži stabilnost u osećanjima, i ne voli da se igra sa emocijama. Takođe vodolija ne uživa preterano u seksualnom odnosima generalno, a bik se sa time skoro nikad neće pomiriti. Ova veza može uspeti samo uz veliko žrtvovanje jednog ili oba partnera.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I BLIZANCI

Ovo je jako dobra kombinacija, jer se blizanci i vodolija savršeno razumeju, i nikad im neće biti dosadno. Misterioznost blizanaca će privući vodoliju, dok je otvorenost i inovativnost vodilije neodoljiva blizancima. Kako su oba znaka individualci, neće gušiti jedan drugog, a to je i jednom i drugom znaku jako bitno u vezi. Pored svega, biće i jako dobri prijatelji, i kako se dobro razumeju, postoji mogućnost da iz ove veze ispliva veoma uspešan brak.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I RAK

Vodolija je previše ravnodušna za emotivne rakove, a vodoliji je nekad i smešna tolika osećajnost njegovog partnera. Vodolija nikad neće razumeti zašto rak svakodnevno ima potrebu da joj izjavljuje ljubav, dok će rak zbog toga biti jako nesiguran u osećanja svog partnera. Rak voli dosta vremena da provodi kod kuće, dok nezavisna vodolija voli bogat društveni život, pa će nekad više vremena provoditi sa društvom nego sa partnerom. Rak će u ovoj vezi biti često povređen reakcijama vodolije, pa se ne savetuje da se upuštaju u dublji odnos, ako nisu spremni na kompromise.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I LAV

Ova veza može funkcionisati, ali neće biti preterano strastvena, jer vodolija važi za ravnodušan znak, a lav za rezervisan. Lavu je potrebna pažnja, a vodolija mu to ne može priuštiti. Imaju i različite poglede na nezavisnost – vodolija voli da istražuje nepoznato, a lav voli luksuzan i stabilan život. Ova dva znaka teško mogu uspostaviti dobar odnos, iako privlačnost postoji.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I DEVICA

Ova veza može opstati samo uz puno truda i popuštanja, prevenstveno od strane device. Na početku će se složiti, i jako uživati u vezi, ali sve do trenutka dok veza ne preraste u nešto ozbiljnije.  Tada će se ispoljiti njihove različitosti, naročito na materijalnom planu. Devica voli materijalnu sigurnost i novac, dok vodoliji novac nije na listi prioriteta. Vodoliji je potreban širok krug prijatelja, dok devica uživa u društvu nekoliko bliskih prijatelja. Ne postoji snažna seksualna privlačnost među njima, i veza zbog toga nema velikih izgleda za uspeh.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I VAGA

Ovo je jako uzbudljiva kombinacija, jer oba znaka vežu slične potrebe: stalno upoznavanje novih ljudi i bogat društveni život. Vaga i vodolija će se lako dogovoriti i oko stvari koje im nisu zajedničke, i uvek će imati razumevanja za partnera. Oboje će imati nekad potrebu za samostalnošću, ali kako se razumeju u toj potrebi, to im neće predstavljati nikakav problem. Njihova veza često preraste u uspešan brak.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I ŠKORPIJA

Ovo je jako strastvena kombinacija, ali uz puno uspona i padova. Vodoliji ne prija škorpijina ljubomora, a škorpiju uznemiravaju vodolijina nepredvidiva raspoloženja i želja za slobodom. Vodolija je izrazito društvena, i uživa da bude okružena prijateljima, dok je škorpiji potrebno više intimnosti sa partnerom. Seks im je jako maštovit i neobičan. Da bi veza opstala potrebno je mnogo truda, kompromisa i odricanja.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I STRELAC

Ovo je kombinacija koja ima velikih izgleda za ispeh. Oba znaka uživaju u svojoj slobodi, i imaju želju za razvijanjem individualnosti. Čak i ako zadrže tu samostalnost, strelac i vodolija često nađu zajednički jezik u mnogim stvarima. Oba znaka vole da su u centru pažnje, a nijednog partnera neće mučiti ljubomora, čak ni onda kada jedan od njih bude imao potrebu za slodobom. Veza je dugotrajna, ali teško da će ijedan od znakova biti inicijator za bračni život.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I JARAC

Ovo je veza koja se često pretvori u prijateljstvo, jer je jarcu teško da s izbori sa vodolijom u ljubavnom odnosu. Vodolija je nestalna, i stalno u pokretu, dok će jarac stalno pokušavati da joj nametne strogu kontrolu. U ovoj vezi nijedan partner neće biti zadovoljan, iako van ljubavnog odosa ovi znaci dele mnoštvo sličnih ideja. Veza će često zahtevati puno napora, a brak je gotovo nemoguć.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I VODOLIJA

Dve vodolije se uvek dobro razumeju, ali ne postoje neka dublja osećanja između njih jer su oboje racionalni i ograničeni za duboka osećanja. Svako ima previše svojih interesa, ali što se duže budu upoznavali, veza će im postati dublja. Generalno, ovo može biti lepa veza, sa velikim izgledima za miran brak.

KAKO SE SLAŽU: VODOLIJA I RIBE

Ribe će stalno zahtevati dokaz vodolijine ljubavi, i to može početi da opterećuje vodoliju. Ribe uvek moraju biti centar sveta svom voljenom, ali vodolija ima uvek još 100 drugih stvari na umu, a i jako je posvećen sebi, na prvom mestu. Vodolija hladno reaguje na izlive emocija, i depresivna stanja kod riba, i ako neko ne napravi korak ka resavanju ovog problema, veza nema mnogo izgleda za uspeh, iako među njima postoji jaka privlačnost.

KAKO SE SLAŽU: RIBE (20. februar – 20. mart)

KAKO SE SLAŽU: RIBE I OVAN

Ova dva znaka se jako privlače. Ovnovi vole da dominiraju, a ribe su povodljive i prilagodljive, i savršeno će im odgovarati neko ko uživa u dominantijoj ulozi. Problem može izbiti kada ribe shvate da je ovan uvek sam sebi na prvom mestu, jer ribama treba neko da se brine o njima. Imaju jako velike mogućnosti da ostvare jako lep odnos u braku, ali moraju u startu početi da rade na prevazilaženju njihovih razlika u temperamentu.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I BIK

Ovaj spoj se na početku veze može činiti savršenim, ali će vremenom slabiti i partneri će se udaljavati jedan od drugog bez nekog specijalnog razloga. Ako se jedan od znakova potrudi da vrati vezu na početni nivo, onda veza može biti dugovečna. Autoritativan bik će imati zadatak da pomaže kolebljivim ribama kojima je uvek potrebna podrška i podrstek, i uživaće u toj ulozi, a od riba će zauzvrat dobiti sve što im je potrebno u vezi.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I BLIZANCI

Ovo i nije tako dobra kombinacija, kako nekad u početku veze može izgledati. Blizancima smeta jako posesivnost riba, a ribe nikad neće shvatiti stalnu potrebu blizanaca da se udvaraju i da se svide drugim ljudima. Ribe se jako uvrede, i sve shvataju lično, a blizanci su nepromišljeni, i vrlo često će nesvesto povrediti ribe. Iako će biti strasti, ovo je jako nestailna veza puna nepoverenja i sumnje.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I RAK

Ovo je jako dobra kombinacija, i rak i ribe predstavljaju skladan par. Rakovi su kreativni, dok su ribe sanjari, i zajedno mogu da dođu do ispunjenja snova. Za oba znaka emotivna sigurnost je bitna, i kako pružaju dovoljno ljubavi jedno drugom, zadovoljstvo je obostrano. Problem može izbiti ako riba upadne u depresivno raspoloženje, jer emotivni rak neće biti u stanju da ribe izbavi iz tog stanja. Srećom, ovakvi periodi neslaganja su kratkotrajni, i ako lako prebrode te sitne probleme, smeši im se jako uspešan brak pun razumevanja.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I LAV

Lavu odgovara to što će riba uvek imati razumevanja za njega, i što će uvek imati potrebnu pažnju. Ribe privlače dominantni partneri, ali lav nekad neće moći da toleriše preteranu osetljivost ribe. Kada pažnja i razumevanje budu potrebni ribama, lav će često pobeći, jer mu ponos ne dozvoljava da pomogne partneru kada je u nevolji. Veza može biti jako komplikovana, i obično je lav taj koji pobegne iz veze.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I DEVICA

Ribe važe za jedan od najosećajnijih znakova, i kao takve mogu i u hladnoj devici probuditi skrivene emocije. Devica voli sve unapred da isplanira, dok ribe vole da slušaju intuiciju, i da rade ono što im se u tom trenutku radi, pa često neće ni provoditi vreme zajedno. Kada se projave problemi, ribe se povlače u sebe, dok device vole otvoreno da razgovaraju. Ova veza će biti puna briga i nerazjašnjenih pitanja.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I VAGA

Iako se na prvi pogled privlače, veza vage i ribe nema puno izgleda za uspeh. Vage su po prirodi neodlučne, ribe takođe, i oba znaka karakteriše promenljivo raspoloženje. Često će ih međusobno iritirati to što su toliko slični. Vaga često postane umorna od potrebe riba da se oslanjaju na nekoga, a ona sama neće biti u stanju to da im priušti. Iako naizgled dosadna i melanholična veza, ima izgleda da se brak ostvari, ako su emocije jake.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I ŠKORPIJA

Ovo je jedna od najboljih kombinacija, i kad se jednom nađu ova dva znaka, ako postoji ljubav među njima, niko i ništa ih ne može razdvojiti. Lako se razumeju, i nekad nije ni potrebno da naglas izražavaju svoje želje. Ribe se oslanjaju na škorpiju, jer su često neodlučne, a škorpija će sa zadovoljstvom prihvatiti ulogu dominantnijeg. Ribama neće smetati škorpijina dominantnost i posesivnost, čak će im i prijati, jer će se tako osećati voljenim. Oba znaka su odana i istrajna, tako da će im brak biti jako lep i interesantan.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I STRELAC

Ribe traže pouzdanog partnera, i čvrst oslonac u životu, ali strelac to nije. Strelčeva potreba za slobodom neće prijati ribama ni malo, i to će shvatiti kao nedostatak partnerove ljubavi, i ujedno će biti povod za udaljavanje. Strelac neće biti tu kada ribama bude najpotrebniji, a često će ih i njegov oštar jezik povrediti. Nijedan od partnera nema poštovanja za potrebe onog drugog, pa je uspešna veza gotovo nemoguća.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I JARAC

Ribe od svog parnera očekuju potpunu predanost, ali jarac, iako veran, nekad neće moći da odoli svojoj karijeri, i često će ako mora da bira između partnera i karijere, izabrati ono drugo. Ribe su nežne, i prilagodljive, i ako jarac ne bude previše grub u svojim zapovestima, veza ipak može opstati. Iako dve različite prirode, često se jarac i ribe lepo nadopunjuju, iako ne razumeju mnogo jedan drugog.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I VODOLIJA

Ribe će stalno zahtevati dokaz vodolijine ljubavi, i to može početi da opterećuje vodoliju. Ribe uvek moraju biti centar sveta svom voljenom, ali vodolija ima uvek još 100 drugih stvari na umu, a i jako je posvećen sebi, na prvom mestu. Vodolija hladno reaguje na izlive emocija, i depresivna stanja kod riba, i ako neko ne napravi korak ka resavanju ovog problema, veza nema mnogo izgleda za uspeh, iako među njima postoji jaka privlačnost.

KAKO SE SLAŽU: RIBE I RIBE

Ova dva partnera se vrlo dobro razumeju, ali kada se oko nečega ne slože, tačno znaju u koju tačku da ubodu, ne bi li povredile partnera. Ako pak odluče da žive skladnim životom, onda bi mogu ostvariti jako lepo i osećajnu vezu, jer znaju uvek šta je potrebno ovom drugom. Kako vole da sanjare, nekad odlutaju jako daleko, pa zaborave na životne obaveze. U krevetu se jako dobro slažu, a i interesantan brak im je zagarantovan.