Kako horoskop utiče na vaše zdravlje?


Svi horoskopski znaci imaju vrline i mane i svim horoskopskim znacima vlada određena planeta. Kada se desi da mane našeg znaka postanu izraženije od njegovih vrlina, planeta koja upravlja našim znakom kažnjava nas na polju zdravlja.
 

OVAN

Ovnovi su po prirodi analitični i promišljeni, pa nije čudno što je njihova planeta, Mars, povezana sa glavom. Pošto vole da o svemu dobro razmisle, često sami sebi izazovu glavobolju, a veoma često ih muče i zubobolja i bol u vilici.
 
BIK

Venera vlada Bikom i donjom vilicom, grlom i proizvodnjom insulina. To bikove činisklonim infekcijama grla, problemima sa trirodidnom žlezdom, kočenju vrata, upali krajnika i infekcijama uha. 
 
BLIZANCI

Blizancima vlada Merkur, koji utiče na "dvojne'" delove tela (ruke, noge itd.) i na respiratorni sistem. Oni kojima vlada ovaj horoskopski znak često boluju od hroničnog kašlja i prehlade, bronhitisa i bola u ramenima – što je verovatno rezultat toga što su konstantno okruženi ljudima i što su stalno u pokretu.
 
RAK
 
Rakovima su najosetljiviji stomak i sistem za varenje, a zbog toga su i veoma intuitivni i emocionalni. Kada prikriju osećanja i ne ispolje bes ili bol, pod uticajem Meseca dolazi do lošeg varenja i bolesti creva.
 
LAV
 
O Lavovima brine Sunce i utiče na njihovo srce, cirkulaciju i kičmu. Lavovi su po prirodi autoritativni i samopouzdani, pa ako išta učini da se osete drugačije, to može izazvati probleme sa leđima, oboljenja srca i letargiju.
 
DEVICA
 
Kao i Blizancima, Devicama vlada Merkur, ali u ovom znaku utiče na digestivni trakt i utrobu. Device su skoro uvek u žurbi i uvek razmišljaju o više stvari istovremeno.

Ako nemaju dovoljno vremena za odmor, javljaju se problemi sa čirevima, zatvor i alergije na hranu.

VAGA

Vaga je pod uticajem Venere koja je odgovorna za funkcionisanje bubrega i bešike. Vage žude za zadovoljstvom, ali preterivanje u toj žudnji može izazvati probleme sa bubrezima i bešikom.
 

ŠKORPIJA
Ako prirodno napete Škorpije postanu previše opsesivne i ljubomorne ili ako negativnost motiviše njihove akcije, Pluton će se osvetiti njihovom reproduktivnom sistemu, bubrezima i bešici. Mogući problemi su i: bolna i neredovna mesntruacija, infekcije bešike i dijabetes.
 
STRELAC
 
Pošto kod Strelčeva dominira Jupiter, najčešći problemi javljaju se sa butinama, kukovima, jetrom i bedrenim živcem. Mogu se javiti i poremećaji kičme i reumatizam.
 
JARAC

Jarčevima vlada Saturn, koji utiče na skelet, zube i zglobove (posebno kolena). Oni su ambiciozni i odlučni, ali ove karakteristike mogu ih učiniti i tvrdoglavima, što onda dovodi do krhkosti kostijiju i slabljenja zglobova. Mogući su artritis, problemi sa kolenima i osteoporoza.

VODOLIJA
 
Uran je zadužen za cirkulaciju i nervne impulse kod Vodolije. Ako ustreptala Vodolija ne odvoji vreme za odmor, astrolozi veruju da može oboleti od artritisa, da može imati problema sa srcem, otečenim ekstremitetima, proširenim venama, astomom i pojačanim alergijskim reakcijama.
 
RIBE

Ovim ekstremno osetljivim znakom upravljaju sanjarenje i Neptun, koji upravlja limfnim sistemom i stopalima. Njima konstantno preti strah od razočarenja, jer su veliki idealisti.

Ako se previše razočaraju, mogu imati problema sa stopalima (žuljevi, oticanje nogu itd.), a može im oslabiti i imuni sistem, što ih ostavlja neotpornim na mnoge bolesti. 

Izvor:http://zena.blic.rs